x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

VIDEO! Prezență SURPRINZĂTOARE la înmormântarea ÎPS Pimen

Nicolae, fostul principe al României, nepotul Regelui Mihai, a participat la înmormântarea ÎPS Pimen.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 22.05.2020, 16:55

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor IPS Pimen este înmormântat, vineri, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, slujba fiind oficiată de Mitropolitul Teofan, ÎPS Teodosie şi PS Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoţi.

 

La slujbă, în mod neașteptat, a asistat și Nicolae, fostul principe al României, nepotul Regelui Mihai. De altfel, în cuvântarea sa, ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei i s-a adresat cu apelativul ”Alteța Sa Regală”,deși Nicolae nu mai are titlu princiar. Nicolae a fost alături de bunicul său și în aprilie 1992, la slujba de Paști, când suveranul României a fost invitat chiar de ÎPS Pimen la slujba de Înviere.

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

”Sunt profund întristat la aflarea trecerii la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Îi datorez întâlnirea mea de acum 28 de ani, de Sfintele Paști, cu poporul român și cu Regele Mihai, bunicul meu. Atunci, la Putna, am trăit înțelegerea că bunicul meu era Regele românilor. Deși mi se spusese că sunt nepotul Regelui Mihai, la Putna, apoi la București și la Curtea de Argeș, mi-am întâlnit Regele și rădăcinile. Sunt imagini pe care le voi purta cu mine toată viața. Slujba de la Mănăstirea Putna, momentul în care bunicul meu și ÎPS Pimen s-au rugat la mormântul lui Ștefan cel Mare, intrarea Regelui pe Ușile Împărătești în Altar, clipa când Regele Mihai a primit Sfânta Lumină din mâna părintelui Pimen, mulțimea care își aclama Regele venit din lungul exil. Un preot m-a îmbrăcat cu un veștmânt diaconesc și m-a dus în brațe în Altar.

 

Îi sunt profund recunoscător ÎPS Pimen pentru bunătatea și dragostea cu care l-a chemat, l-a primit și l-a înconjurat pe Regele Mihai, ca și pe bunica mea, Regina Ana, mama mea, Principesa Elena și pe mine.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

Transmit condoleanțe Bisericii Ortodoxe Române, enoriașilor din arhiepiscopie și familiei îndoliate!

 

Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția celor Drepți!”, a spus Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, infectat cu coronavirus, a încetat din viaţă miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50 la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

 

content-imagecontent-image