AcasăEconomieAuto(VIDEO) Zero stele NCap pentru cea mai ieftină mașină din lume

(VIDEO) Zero stele NCap pentru cea mai ieftină mașină din lume

Autoturismul Tata Nano, cea mai ieftină mașină din lume, nu a primit nici o stea de siguranță pentru pasageri. Trebuie menționat faptul că acest model nu are airbag.

 

Tata Nano a primit zero stele, dintr-un maxim de 5, în ceea ce priveşte protecţia pasagerilor adulţi şi copii, şi nu îndeplineşte nici măcar criteriile de bază în ceea ce priveşte siguranţa recomandate de Organizaţia Naţiunilor Unite. Lansată în 2009 la un preţ de aproximativ 2.000 de dolari, Tata Nano a fost prezentată drept automobilul care va motoriza masele în India.

 

Izbit de un perete din beton la viteza de 64 kilometri pe oră, modelul (cu volan pe dreapta) s-a rotit cu 150 de grade şi a alunecat aproximativ doi metri spre stânga.

 

Partea frontală a cedat “precum o cutie de carton” şi s-a înfăşurat în jurul manechinului amplasat pe scaunul şoferului, modelul nefiind dotat cu airbaguri.

 

Roata din faţă-dreapta a pătruns prin podea şi a zdrobit picioarele manechinului. Mâna dreaptă a manechinului a ieşit printre parbriz şi geamul din dreapta.

VIDEO AICI

 

Ultimele Articole