AcasăEconomieVideoconferinţa News.ro - Purtătorul de cuvânt al INS: Digitalizarea este cea mai...

Videoconferinţa News.ro – Purtătorul de cuvânt al INS: Digitalizarea este cea mai la îndemână pentru generaţia de până în 25 de ani. Şi totuşi e un paradox statistic. Aici înregistrăm şi cel mai mare număr de şomeri

Vladimir Alexandrescu a declarat joi, la Videoconferinţa News.ro “HR în vreme de Covid” că sunt 95.000 de şomeri înregistraţi la această categorie de vârstă. 

“Digitalizarea este cel mai la îndemână generaţiei aşa numită Z, generaţia născută după 1995, care are până în 25 de ani. Şi totuşi e un paradox statistic. În materie de şomaj, în România, grupa cea mai afectată este cea între 15 – 24 ani, această generaţie care ar avea cele mai bune oportunităţi să îşi găsească de lucru într-o economie care merge pe calea digitalizării. Avem 17,3% ultimele date la şomaj, asta înseamnă că din cei 418.000 înregistraţi anul acesta, 95.000 de sunt din această grupă de vârstă. Asta ce ne impune să gândim că pe lângă această tranziţie digitală, e nevoie şi de o tranziţie culturală, în sensul schimbării modalităţii de educare, de instruire a tinerilor aşa încât ei să fie capabili să folosească instrumentele puse la dispoziţie de tehnologia modernă şi de care economia are nevoie”, a afirmat Vladimir Alexandrescu.

Parteneri ai evenimentului sunt , , ,  şi . Parteneri media sunt  şi .

Ultimele Articole