x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(7) "general"

Viișoara, Cluj. Patru copii au și Covid 19, și rujeolă. Măsuri speciale în localitate

Patru copii din localitatea Viișoara, județul Cluj, au fost depistați cu virusul COVID-19. Aceștia au și rujeolă, în comunitatea lor fiind o epidemie. 

Author: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 27.05.2020, 10:11

Cei patru copii locuiesc pe o stradă pe care se află aproximativ 100 de persoane. Primarul comunei Viișoara a cerut punerea în carantină a zonei.

„Am purtat corespondența cu Prefectura, cu DSP și cu ISU pentru instituirea unei carantine, însă ni s-a spus că este foarte dificil de realizat carantinarea”, a spus Ioan Roman, primarul comunei Viișoara, pentru Monitorul de Cluj.

În acest moment, copiii sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, a anunțat prefectul județului Cluj.

„Sunt patru copii care au fost inițial diagnosticați cu rujeolă și apoi testați și pentru Covid-19 și au fost depistați pozitiv. Au fost testate rudele, iar rezultatele au fost negative. Având în vedere că fac parte dintr-o comunitate mai închegata, au fost dispuse măsuri de monitorizare pentru respectarea izolării. În acest moment copiii sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca”, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.