Vin vremuri grele pentru petroliștii români. Efectele DRAMATICE ale ordonanței lăcomiei

Petroliștii mai anunță scăderea dramatică a investițiilor în producția de gaze, arătând că prețul reglementat riscă să reducă cu până la 50% fondurile disponibile pentru investiții în proiecte de gaze.

 

Mai mult, membrii asociației prognozează concedieri, arătând că unele companii au semnalat deja o reducere a personalului de până la 75% în viitorul apropiat.

 

Comunicatul complet al ROPEPCA:

 

Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) atrage atenția opiniei publice cu privire la consecințele negative pe care prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 (OUG 114/2018) le vor avea asupra întregii economii și a sectorului de producție a gazelor naturale din România.

 

ROPEPCA consideră că noile reglementări vor duce la o pierdere dublă atât pentru sectorul petrolier, cât și pentru bugetul de stat. Membrii noștri se așteaptă la o reducere a impozitelor plătite către bugetul de stat, variind între 30% și 60%, în funcție de modelul de business al fiecărei companii. Luând în considerare un preț de 90 lei/MWh (media BRM pentru tranzacțiile cu livrare în luna noiembrie 2018) și producția de anul trecut, pierderile directe ale bugetului de stat se ridică la cel puțin 2 miliarde de lei pe an (proveniți din taxa pentru veniturile suplimentare obținute din liberalizarea pieței de gaze, redevențe și impozitul pe profit), fără a lua în calcul dividendele de la participațiile statului în companiile producătoare de gaze, precum și TVA pentru consumatorii finali de uz casnic. Nu sunt incluse pierderile suplimentare provocate de reducerea investițiilor, revizuirea politicilor de personal, scăderea producției de gaze și de impactul economic negativ indirect și indus. Menționăm că membrii ROPEPCA au contribuit cu mai mult de 22 miliarde de lei la bugetul de stat în ultimii patru ani.

 

Articolul integral pe G4MEDIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed