Vin zile IMPOSIBILE pentru mogulul ADRIAN SÂRBU

Magistrații Curții de Apel București au stabilit, luni, că toate probele anchetatorilor PÎCCJ din dosarul Mediafax, în care fostul șef al Pro TV este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani,sunt legal administrate și au dispus începerea judecății.

 

„… constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 332/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiție, Secția de urmărire penală şi criminalistică astfel cum a fost remediat prin ordonanța din data de 30.09.2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, Secția de urmărire penală şi criminalistică, a administrării probelor, cu respectarea dispozițiilor art. 114-123 din codul de procedură penală, cu excepția celor excluse prin încheierea din data de 24.06.2019 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel București în dosarul 2270/2/2016 a1**, precum şi a efectuării actelor de urmărire penală. În baza art. 346 alin. (4) ?i 41 Cod procedură penală dispune începerea judecății cauzei…”, se arată în decizia Curții.

 

Decizia judecătorilor vine după ce Curtea de Apel București a decis pe 25 iunie sa elimine probe considerate a fi ilegale din dosarul Mediafax .Dosarul a fost restituit procurorilor de caz, care au înaintat o ordonanță de îndreptare a tuturor erorilor semnalate de instanță.

 

Decizia de luni nu este definitivă și poate fi contestată.

 

Acuzații de evaziune fiscală, instigare la evaziune fiscală, instigare la delapidare şi spălare de bani pentru Adrian Sârbu

 

În acest dosar, Adrian Sârbu a fost trimis în judecată in aprilie 2016, împreună cu mai mulți foști subordonați, fiind acuzat de evaziune fiscală, instigare la evaziune fiscală, instigare la delapidare şi spălare de bani.

 

Potrivit procurorilor, în perioada 2006 – 2014, în cadrul societăților din grupul Mediafax, deținute direct sau indirect de Adrian Sârbu, a fost utilizat un sistem de salarizare, ce presupunea plata drepturilor salariale parțial în baza unui contract de muncă și parțial în baza unui contract de cesiune de drepturi de autor, acesta constituind eșafodajul unui mecanism de eludare a taxelor datorate bugetului de stat.

 

Dosarul lui Adrian Sârbu a stat în camera preliminară 3 ani, deși, procedura de verificare a rechizitoriului ar trebui să fie mult mai rapidă.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed