AcasăActualitateVine vara în România! Cum va fi vremea în luna octombrie. Prognoza...

Vine vara în România! Cum va fi vremea în luna octombrie. Prognoza meteo ANM

Vine vara din nou în România. ANM anunță temperaturi de 29 de grade în următoarele zile în mai multe zone ale țării. Cum va fi vremea în luna octombrie?

Meteorologul Alina Șerban anunță un val de căldură în această săptămână. Maximele ajung chiar și la 29 de grade de luni, însă procesul de încălzire va fi unul destul de scurt.

“Vremea va intra într-un proces de încălzire care se va resimți mai bine duminică atunci când temperaturile se vor apropia de un normal al perioadei, acest lucru însemnând maxime, în marea lor majoritate la nivel național, între 17-18 grade prin nordul și centrul teritoriului, până la 25-26 de grade în partea de sud a țării.

Temperaturi de 29 grade în România

Luni, temperaturile maxime vor atinge valori de 27-28, poate chiar 29 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra tot în regiunile sudice, acestea de altfel fiind ușor mai ridicate decât în mod normal la această dată. Însă acest proces de încălzire va fi totuși unul de scurtă durată, pentru că de marți un nou front atmosferic va traversa teritoriul țării noastre, va determina vreme rece în vest, nord-centru, acolo unde vor veni și ploile, care poate pe alocuri vor fi însemnate cantitativ.

Și veștile bune se întorc, putem spune, pentru că sfârșitul de săptămână vine tot cu vreme caldă, mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Și ploile se mai risipesc”, a spus Alina Şerban la Antena 3.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.