Vinul lansat de Ilie Năstase. „Gustă, că e foarte bun”

Peste 1.000 de persoane au participat ieri la cea de-a treia ediție a festivalului de vin Ro Wine România, care are loc în acest weekend la Cluj.

Poveștile specifice, dar și secretele gusturilor a peste cinci sute de vinuri, au fost împărtășite invitaților chiar de cei care produc aceste băuturi.

La festival au participat și crame din Spania, Italia sau Franța. Unul dintre standuri îi aparţine fostului jucător de tenis Ilie Năstase!

Încă de la intrarea în sală, aromele vinurilor de colecție au putut fi simțite de vizitatori. Atraşi de ele, au degustat fiecare pahar pe îndelete. Mai mult decât atât, anul acesta a fost unul cu surprize.

Marinela Ardelean, organizator: „Ca și noutate avem patru crame care produc vinuri bio, din vestul țării, dar și din sud. Avem și vinuri din străinătate, Franța, Italia. Una dintre frumusețile acestui festival este faptul că se întâlnesc atât producători care produc 30 de milioane de sticle și lângă, un producător care produce abia 20.000 de sticle.”

60 de crame sunt prezente la eveniment. Pentru acest producător, de pildă, este o premieră să participe la festival. Vinul său este unul biodinamic. Adică plantația din care este produs nu a primit tratamente chimice, iar gustul este unul mult mai intens. Alţi producători sunt deja “veterani”.

Producător vin: ”Pentru noi nu este prima dată, dar de fiecare dată este o bucurie să participăm la acest eveniment. Dacă ne uităm puțin în jur este prima oră și deja este o forfotă aici foarte mare pentru că toată lumea aștepta târgul acesta.”

La eveniment au participat și proprietari de restaurante care au dorit să-și înnoiască meniurile. Iar cei care au venit ca simpli vizitatori și au degustat băuturile, au fost total surprinși de intensitatea aromelor.

Răzvan Demian, somelier: „Ăsta este vinul de fapt. Ceva ce dezleagă limbi, leagă prietenii și luminează mintea și sufletul. Este foarte simplu. Restul sunt lucruri de specialitate, pe care doar specialiștii dedicați le pot spune.”

O altă surpriză a evenimentului este prezenţa fostului jucător de tenis Ilie Năstase, care a venit în calitate de participant, cu noul său vin.

Ilie Năstase: „Gustă, că e foarte bun. Ăsta roze e bun!”

Festivalul va continua și astăzi. Organizatorii au transmis că, la această ediție, toate veniturile obținute din vânzarea de bilete vor fi direcționate către sprijinirea refugiaților din Ucraina.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed