VIOLETA ALEXANDRU, ”jandarm” pentru angajatori: ”Nu vreau să creez o situație conflictuală”

0
10
VIOLETA ALEXANDRU, ”jandarm” pentru angajatori: ”Nu vreau să creez o situație conflictuală”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, atrage atenția angajatorilor care folosesc angajații trimiși în șomaj tehnic: „Suspendare înseamnă că angajatul rămâne într-un alt spațiu decât spațiul de muncă și nu i se dau sarcini”.

 

„În unele situații angajatorii au cerut angajaților să vină la muncă. Încurajăm pe cei care au trăit o asemenea situație să se adreseze Inspectoratelor Teritoriale de Muncă și să sesizeze dacă acest lucru s-a întâmplat. Eu știu că trecem printr-o perioadă dificilă, dar trebuie să respectăm cu toții legea și trebuie să recunoaștem asumat faptul că atunci când depui o cerere cu respectarea cadrului legal și anume cu suspendarea temporară a contractelor de muncă. Suspendare înseamnă că angajatul rămâne la domiciliu, rămâne într-un alt spațiu decât spațiul de muncă sau nu i se dau sarcini de făcut în această perioadă, angajatorul asumând acest lucru prin solicitarea adresată în vederea obținerii fondurilor guvernamentale”, a spus Alexandru.

 

Ministrul Muncii a cerut ITM-urilor din țară să urmărească astfel de situații.

 

„Am cerut ITM-urilor să urmărească în ce măsură există sesizări din partea angajaților cărora li s-a cerut să desfășoare activități deși erau în șomaj tehnic”, a mai spus Violeta Alexandru.

 

Aceasta a precizat că nu vrea să creeze o situație conflictuală între angajați și angajatori, însă spune că decizia Guvernului Orban de a susține șomajul tehnic a fost făcută tocmai pentru ca angajatorii să nu își piardă angajații, adică să nu fie întrerupte definitiv contractele de muncă.