x


  • EUR
    4.8375
    USD
    4.0949
string(7) "politic"

Viorica Dăncilă îi cere președintelui Klaus Iohannis „să se abțină”

Premierul i-a răspuns președintelui Klaus Iohannis, care a spus că „Guvernul Dragnea-Dăncilă trebuie înlocuit”, inclusiv pentru motivul că România nu este pregătită să preia președinția rotativă a UE. Viorica Dăncilă a precizat că România este pregătită cu privire la preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi că declaraţiile șefului statului fac rău ţării, cerându-i să se abţină.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.11.2018, 13:24

„România e în grafic pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi orice declaraţie care aduce o urmă de îndoială face rău României. Suntem în linie dreaptă, am nominalizat o persoană cu experienţă, va fi sprijinită de mulţi experţi şi care poate conduce la o preşedinţie de succes pentru România. Am văzut declaraţii privind preşedinţia rotativă, că acest Guvern nu e pregătit. În calitate de premier vă asigur că România este pregătită”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

 

Premierul a lansat şi un apel către preşedintele Klaus Iohannis.

 

„Astfel de declarații nu pot face decât rău României, sunt fără precedent, cer tuturor forțelor politice, inclusiv președintelui Klaus Iohannis, să se abțină. Avem nevoie de coeziune”, a mai spus Dăncilă.

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condiţiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbaţi sau pleacă, iar „lucrurile au luat-o razna”.