x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(7) "politic"

Viorica Dăncilă îngroapă un SCANDAL uriaș!

Decizia vine în contextul în care 54 de tehnicieni au fost daţi afară, pentru că s-au redus fondurile pentru salariile lor. Actorii au protestat faţă de acestă măsură, întrucât rolul angajaţilor de la tehnic este esenţial pentru spectacolele din stagiunea următoare. Fără ei, pe cea mai mare scenă a țării s-ar putea monta doar trei premiere din opt și s-ar putea folosi doar două scene din cinci.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.07.2019, 9:10

Premierul Viorica Dăncilă a promis vineri managerilor de teatre că la sfârșitul acestei luni vor primi înapoi banii tăiați de Ministerul Culturii. La rectificarea bugetară ar urma ca Teatrul Național din Capitală să primească fondurile necesare plății salariilor tehnicienilor concediați. Managerul Teatrului Național, Ion Caramitru, a făcut anunțul la Digi24, după ce s-a întâlnit cu premierul și cu miniștrii culturii și finanțelor.

 

Pe de altă parte, tot vineri, Corpul de control al Ministerului Culturii a început verificările la Teatrul Naţional, după ce ministrul Daniel Breaz a hotărât că vrea să vadă cum sunt cheltuiţi banii instituției de cultură. El susține că bugetul instituţiei a crescut faţă de anul precedent.