x


 • EUR
  4.6586
  USD
  4.0976
 • 33° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  18 km/h
  Umiditate

  23%
  Presiune

  33999 hPa
string(7) "politic"

Viorica Dăncilă pleacă în Lituania și Estonia

Premierul urmează să plece în cursul zilei de vineri în Lituania și apoi în Estonia unde se va întâlni cu omologii săi, dar și cu alți oficiali. Nu este pentru prima dată când Viorica Dăncilă își anunță vizitele oficiale înainte cu o zi de plecare, acest lucru devenind deja o obișnuință.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.06.2018, 16:00 | Actualizat: 13.06.2018, 16:00

„Mâine voi pleca într-o vizită în Lituania, urmată de o vizită în Estonia. Este foarte important să vorbim cu guvernele acestor țări, avem pe agenda europeană dosare de interes major pentru toate statele europene și cred că trebuie să vedem lucrurile comune, să susținem interesul României, să vedem provocările la care trebuie să răspundem și modul în care înțeleg statele Uniunii Europene să răspundă acestor provocări”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

 

Premierul a precizat că în Lituania se va întâlni cu prim-ministrul și cu președintele Parlamentului, iar în Estonia cu prim-ministrul, cu președintele țării, dar și cu vicepreședintele Parlamentului.

 

 

„În Estonia vom inaugura prima cursă aeriană Tallinn-Constanța, urmând ca pe perioada verii aceste curse să aibă un zbor regulat și cred ca acest lucru este foarte imoprtant și va susține turismul între cele două țări și duminică vom inaugura consulatul Estoniei la Constanța, ceea ce va apropia Estonia de România”, a adăugat Dăncilă.