AcasăEconomieVirgil Popescu: 14 milioane dolari pentru dezvoltarea SMR-urilor în România

Virgil Popescu: 14 milioane dolari pentru dezvoltarea SMR-urilor în România

”Astăzi am participat la ceremonia de semnare a contractului prin care Agenţia SUA pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA) acordă un grant de 14 milioane de dolari către RoPower Nuclear SA (RoPower), compania de proiect pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici recent înfiinţată de Nuclearelectrica si E-Infra”, a scris, joi seară, pe Facebook, Virgil Popescu,  

Ministrul Energiei a precizat că grantul va fi folosit pentru studiul preliminar de inginerie şi proiectare (FEED) pentru a avansa dezvoltarea primei centrale nucleare SMR din România.  

”Studiul preliminar va include elemente cheie de dezvoltare a proiectului, precum un plan de configurare a amplasamentului, o estimare bugetară şi un plan de execuţie a analizei de impact asupra mediului. Studiul FEED continua studiul USTDA recent finalizat în valoare de 1,2 milioane de dolari, care a identificat amplasamente adecvate, opţiuni tehnologice şi o foaie de parcurs pentru acordarea de licenţe pentru proiectul SMR”, a mai transmis ministrul.  

Potrivit acestuia, este ”o nouă dovadă că România şi SUA au un parteneriat strategic solid pentru întărirea securităţii şi independeţei energetice”.  

 
 

 

 

Ultimele Articole