AcasăEconomieVirgil Popescu: Hidroelectrica şi Energocom, companie desemnată de Guvernul R. Moldova au...

Virgil Popescu: Hidroelectrica şi Energocom, companie desemnată de Guvernul R. Moldova au semnat un contract de furnizare – 100 MW / Furnizarea de energie electrică începe din această noapte

„Energie electrică pentru Republica Moldova! Prin OUG 138/2022, care a fost adoptată ieri, am modificat OUG nr. 119/2022 astfel că «în situaţii excepţionale cauzate de efectele războiului din Ucraina asupra siguranţei în furnizarea cu energie electrică a Republicii Moldova, producătorii de energie electrică au obligaţia să încheie contracte bilaterale, în limita cantităţilor disponibile, prioritar cu traderi/furnizori de energie electrică desemnaţi de către Guvernul Republicii Moldova, în acest sens, la preţul de referinţă prevăzut în anexa nr. 2. Energia electrică vândută în aceste condiţii acoperă exclusiv necesarul de consum al consumatorilor finali din Republica Moldova.»”, a scris Virgil Popescu, joi pe Facebook.

 

Ministrul Energiei a mai spus că „Hidroelectrica şi Energocom, companie desemnată de Guvernul Republicii Moldova – Andrei Spînu, au semnat astăzi un contract de furnizare – 100 MW”.

 

„În această noapte începe furnizarea de energie electrică, pentru Republica Moldova. Am fost, suntem şi vom fi alături de cetăţenii din Republica Moldova”, a completat Popescu.

 

Ultimele Articole