AcasăEconomieVirgil Popescu, întrebat dacă criza energetică ar putea duce la un blackout:...

Virgil Popescu, întrebat dacă criza energetică ar putea duce la un blackout: Nu, nu cred că avem această problemă / Evident că există scenarii; există proceduri pentru absolut orice situaţie

Virgil Popescu, a fost întrebat, joi seară, dacă criza energetică ar putea duce la un blackout şi a răspuns: ”Nu, nu cred că avem această problemă. În Austria a fost un exerciţiu de apărare civilă, făcut de Ministerul Apărării, şi de acolo a plecat în lanţ că ar putea fi o problemă. Nu mă aştept”.   

”Refuz să iau în calcul un scenariu de blackout. Evident că există scenarii, worst-case scenario, există Regulamentul european de Siguranţă, deci există proceduri pentru absolut orice situaţie”, a adăugat ministrul.  

Potrivit acestuia, în România, rezervele de gaze sunt ”în parametri normali”.  

”Ieri, dacă nu mă înşel, era 1,615 miliarde. Am plecat cu 77% din capacitate, 2,380 miliarde. S-au consumat 700 de milioane, suntem undeva la 60 şi un pic la sută (…) După fiecare iarnă, România umplea spre 95-96%, spre trei miliarde, şi rămânea cu peste un miliard de metri cubi în pământ. Însemna că, pe perioada de vară, el devenea mult mai scump. Pe msuri ce îl ţi, el devine mai greu vandabil”, a precizat ministrul.  

Recent, a apărut scenariul unei pene majore de curent în întreaga Europă care a îngrijorat populaţia din mai multe ţări, scenariul fiind distribuit în general pe reţelele de socializare.  

Ulterior, s-a dovedit că totul a pornit de la un exerciţiu al armatei din Austria.  

 

Ultimele Articole