AcasăPoliticVirgil Popescu își apără funcția cu venirea iernii: Cine ar avea interesul...

Virgil Popescu își apără funcția cu venirea iernii: Cine ar avea interesul să schimbe un ministru al Energiei înainte de o iarnă complicată?

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat miercuri seara că își face „treaba la minister”, întrebându-se cine ar avea interesul să schimbe un ministru al Energiei înainte de iarnă, potrivit News.ro.

„Aş pune doar o întrebare retorică: cine are totuşi interesul să schimbe un ministru al Energiei înainte de iarnă, când se apropie o iarnă complicată? Părerea mea e că nimeni”, a afirmat el la Digi24.

„Eu cred că-mi fac treaba la minister şi am reuşit să punem energia României pe o direcţie bună, pentru că de 20 de ani nu s-au mai făcut investiţii în România. Am reuşit să demarăm investiţiile”, a mai declarat Virgil Popescu.

Întrebat dacă premierul Nicolae Ciucă este mulţumit de activitatea sa, ministrul Energiei a răspuns: „Eu cred că ar trebui să-l întrebaţi pe domnul premier”.

Tot miercuri, întrebat dacă se simte vizat de o remaniere guvernamentală, ministrul Energiei a afirmat că se teme doar de Dumnezeu.

Virgil Popescu se gândește „foarte mult” la o măsură propusă de PSD

El a precizat de asemenea că „ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanț de producție, intermediere și furnizare”, o propunere a PSD.

O altă propunere PSD este reglementarea preţului pentru consumatorii casnici, după ce expiră măsura cu plafonarea, timp de un an, cu posibilitatea de prelungire până în 2025.

O asemenea măsură ar însemna preţuri mai mici pentru populaţie, dar mai mari pentru consumatorii non-casnici, de la IMM-uri la fabrici, care vor scumpi produsele lor.

Cu alte cuvinte, vom plăti mai puţin la energie, dar mai mult pe alte produse.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.