AcasăPoliticVirgil Popescu, la cariera Roşia, ”esenţială pentru funcţionarea optimă a CE Oltenia”:...

Virgil Popescu, la cariera Roşia, ”esenţială pentru funcţionarea optimă a CE Oltenia”: Aşa-zişii ecologişti gorjeni au încercat să o închidă recent

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vizitat, vineri, cariera Roşia pe care o consideră ”esenţială pentru funcţionarea optimă a Complexului Energetic Oltenia”. ”Aşa-zişii ecologişti gorjeni au încercat să o închidă recent”, a afirmat ministrul, explicând că ar fi o acţiune iresponsabilă, ”criminală” în contextul actualei crize energetice.

”În această dimineaţă, în drum spre Termocentrala Rovinari, am fost să văd cariera Roşia, care este esenţială pentru funcţionarea optimă a Complexului Energetic Oltenia, pe care, din păcate, aşa zişii ecologişti gorjeni au încercat să o închidă recent. O acţiune iresponsabilă, ”criminală” în contextul actualei crize energetice”, a transmis, vineri, Virgil Popescu.  

Ministrul afirmă că există preocupare pentru modernizarea activităţii CEO, ”piesă importantă a sistemului energetic românesc”.  

”Astăzi voi participa la aniversarea celor 50 de ani de activitate a Termocentralei Rovinari – sucursală a CEO”, a mai transmis ministrul.  

Activitatea la cariera Roşia a fost sistată temporar printr-o hotărâre judecătorească la 30 iunie 2022. Procesul a fost deschis împotriva APM Gorj din cauza emiterii acordului de mediu. 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.