AcasăEconomieVirgil Popescu, la Reuniunea Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze: România...

Virgil Popescu, la Reuniunea Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze: România reiterează propunerea de a include infrastructura dată de Interconectorul dintre România-Bulgaria şi gazoductul BRUA în planul de extindere a Coridorului Sudic

”Astăzi am participat la cea de-a opta Reuniune a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze. Deschiderea lucrărilor a fost făcută de Ilham Aliyev, preşedintele Republicii Azerbaidjan, în prezenţa Comisarului European pentru Energie Kadri Simpson, a miniştrilor energiei din ţările implicate în proiectul Coridorului Sudic de gaze, dar şi din ţările care doresc să se alăture acestui proiect. În cadrul intervenţiei pe care am avut-o am transmis membrilor Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze sprijinul constant al ţării noastre pentru acest proiect şi pentru planurile sale de extindere”, a scris Virgil Popescu pe Facebook. 

 

Ministrul arată că ”România reiterează propunerea concretă de a include infrastructura de transport oferită de Interconectorul dintre România-Bulgaria şi gazoductul BRUA în planul de extindere a Coridorului Sudic de gaze către Balcani şi Europa Centrală”.

 

”Aşteptăm cu interes evaluarea pozitivă a acestei propuneri, precum şi iniţierea cât mai curând posibil a unor discuţii între toţi actorii interesaţi, cu privire la opţiunile oferite de această infrastructură regională de transport. Interesul tot mai crescut al multor state din regiune în accesarea volumelor de gaze azere reprezintă o oportunitate uriaşă pentru dezvoltarea viitoare a Coridorului Sudic de gaze care nu trebuie ratată”, a afirmat Popescu.

 

Potrivit ministrului Energiei, ”România este pregătită să se alăture eforturilor de dezvoltare a proiectului Coridorului Sudic de gaze, o infrastructură strategică de transport gaze, necesară pentru stabilitatea securităţii energetice a Europei”.

 

Totodată, am mai transmis că România sprijină, ca stat membru, creşterea cantităţilor de gaze azere importate în Europa ca parte a procesului de diversificare a surselor de gaz la nivel european”, mai spune Virgil Popescu. 

 

Ministrul afirmă că a avut discuţii cu ministrul Energiei din Turcia Fatih Dönmez şi cu ministrul Energiei din Bulgaria Andrey Zhivkov legate de intensificarea colaborării dintre statele noastre în domeniul energiei.

 

Ultimele Articole