Virgil Popescu: Listarea la Bursă a Hidroelectrica – nu doar un obiectiv al PNRR, ci şi un obiectiv al programelor liberale de guvernare de după 2019

”Listarea la Bursă a Hidroelectrica! O nouă promisiune îndeplinită în Energie, alături de multe altele”, a scris, miercuri, pe Facebook, Virgil Popescu.

Ministrul Energiei apreciază că ”listarea unui pachet minoritar, aparţinând Fondului Proprietatea, fără ca statul român să-şi diminueze cota cu o singură acţiune al SPEEH Hidroelectrica SA este nu doar un obiectiv al PNRR, al sectorului energetic românesc, ci a fost şi un obiectiv al programelor liberale de guvernare de după 2019”.

”Totodată, este un eveniment pozitiv de anvergura internaţională pentru economia României şi pentru piaţă noastră de capital”, a mai transmis ministrul.

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a anunţat, marţi, intenţia de listare pe Bursa de Valori Bucureşti. Oferta va avea loc după aprobarea prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Fondul Proprietatea a primit acordul acţionarilor pentru a dispune în cadrul ofertei de întreaga sa participaţie de până la 19,94%, din numărul total de acţiuni emise de Societate. Numărul de acţiuni ce vor fi vândute în cadrul ofertei publice va fi determinat ulterior.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed