AcasăEconomieVirgil Popescu: Listarea la Bursă a Hidroelectrica - nu doar un obiectiv...

Virgil Popescu: Listarea la Bursă a Hidroelectrica – nu doar un obiectiv al PNRR, ci şi un obiectiv al programelor liberale de guvernare de după 2019

”Listarea la Bursă a Hidroelectrica! O nouă promisiune îndeplinită în Energie, alături de multe altele”, a scris, miercuri, pe Facebook, Virgil Popescu.

Ministrul Energiei apreciază că ”listarea unui pachet minoritar, aparţinând Fondului Proprietatea, fără ca statul român să-şi diminueze cota cu o singură acţiune al SPEEH Hidroelectrica SA este nu doar un obiectiv al PNRR, al sectorului energetic românesc, ci a fost şi un obiectiv al programelor liberale de guvernare de după 2019”.

”Totodată, este un eveniment pozitiv de anvergura internaţională pentru economia României şi pentru piaţă noastră de capital”, a mai transmis ministrul.

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a anunţat, marţi, intenţia de listare pe Bursa de Valori Bucureşti. Oferta va avea loc după aprobarea prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Fondul Proprietatea a primit acordul acţionarilor pentru a dispune în cadrul ofertei de întreaga sa participaţie de până la 19,94%, din numărul total de acţiuni emise de Societate. Numărul de acţiuni ce vor fi vândute în cadrul ofertei publice va fi determinat ulterior.

 

Ultimele Articole