Virgil Popescu: Tot ce a propus ANRE se regăseşte în textul de Ordonanţă iar textul a fost avizat de către Autoritatea de Reglementare / Restul sunt speculaţii, eu nu cred că ordonanţa încalcă vreo directivă europeană

”Tot ce a propus ANRE se regăseşte în textul de Ordonanţă, iar textul de ordonanţă a fost avizat de către Autoritatea de Reglementare. Restul vă spun că sunt speculaţii, eu nu cred că ordonanţa încalcă vreo directivă europeană”, a spus ministrul.

El a precizat că pe 9 septembrie, la Bruxelles, va prezenta ceea ce am aprobat ieri în această ordonanţă şi care a intrat din data de ieri în vigoare.

”Ne-am inspirat foarte mult din proiectul colegilor din Grecia, proiect care a fost notificat la Comisia Europeană. Chiar cifra de 450 de lei este o cifră în jurul valorii de 90 de euro, care se regăseşte inclusiv pe majoritatea tehnologiilor de producere a energie electrice în Grecia. Deci vorbim de lucruri care există, care au fost deja aprobate şi în rest nu vreau să intru în alte speculaţii”, a mai spus ministrul Energiei.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat, vineri, la Digi24, că va solicita, luni, în calitate de prim-vicepreşedinte al PNL, o întrunire de urgenţă a coaliţiei şi punerea pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, de către Parlamentul României, a revocării întregului Consiliu de Conducere al ANRE.

Reacţia lui Rareş Bogdan a venit în contextul în care Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), arbitrul pieţei energetice din România, a avertizat Guvernul într-o notă că ordonanţa de urgenţă adoptată joi pentru plafonarea facturilor încalcă flagrant regulile europene pentru că limitează comerţul comunitar cu energie, potrivit unui document consultat de G4Media.

Rares Bogdan a spus că atitudinea ANRE, în momentul acesta, este una care subminează statul român, loveşte în credibilitatea primului-ministru şi a coaliţiei de guvernământ şi necesită o reacţie rapidă atât din partea PNL cât şi a celor din PSD şi UDMR.

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Ştefan Radu Oprea a declarat vineri, pentru News.ro, în urma solicitării lui Rareş Bogdan privind revocarea întregii conduceri a ANRE, că liberalul ”a acţionat emoţional, pentru că nu s-a uitat în Monitorul Oficial pentru a vedea că Ordonanţa este semnată şi avizată de ANRE” şi a precizat că schimbarea vine oricum pe cale naturală, în cazul ANRE, pentru că actualei conduceri îi expiră mandatul în această toamnă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri