AcasăEconomieVirgin Orbit, companie deţinută de Richard Branson, explorează opţiuni strategice şi caută...

Virgin Orbit, companie deţinută de Richard Branson, explorează opţiuni strategice şi caută finanţare

Oprirea temporară a activităţilor este de aşteptat să continue până pe 21 martie, a declarat Virgin Orbit într-un document depus la autorităţile de reglementare.

Compania şi-a concediat aproape toţi angajaţii, o mişcare menită să o ajute să câştige mai mult timp pentru a finaliza un nou plan de investiţii, a informat miercuri Reuters, citând o sursă.

Acţiunile Virgin Orbit au scăzut cu 31% în tranzacţiile de joi, reducând capitalizarea bursieră a companiei la aproximativ 230 de milioane de dolari.

Capitalizarea este departe de evaluarea de peste 3 miliarde de dolari din 2021, după ce compania a devenit publică.

Scăderea abruptă a acţiunilor reflectă scăderea interesului investitorilor pentru startupuri spaţiale precum Virgin Orbit şi Rocket Lab USA, în timp ce au dificultăţi cu lansările de rachete pe o piaţă extrem de competitivă.

Acţiunile Rocket Lab au scăzut cu aproximativ 70% anul trecut.

În ianuarie, racheta Virgin Orbit LauncherOne a eşuat o misiune de desfăşurare a nouă sateliţi mici pe orbita inferioară a Pământului, din cauza unei anomalii în timpul zborului său prin spaţiu.

În noiembrie, compania şi-a redus obiectivul pentru lansarea misiunilor în 2022.

De asemenea, compania a înregistrat o pierdere de aproape 44 de milioane de dolari pentru trimestrul al treilea încheiat la 30 septembrie.

Avea rezerve de numerar de aproximativ 71 de milioane de dolari la acea vreme, o scădere bruscă de la 122,1 milioane de dolari la sfârşitul lunii iunie.

Virgin Orbit nu a anunţat o dată pentru rezultatele sale din trimestrul patru. Compania a strâns aproximativ 10 milioane de dolari luna trecută şi 25 de milioane de dolari în noiembrie, de la Branson’s Virgin Investments, acţionarul său majoritar cu un pachet de aproximativ 75%.

 

Ultimele Articole