x


  • EUR
    4.7788
    USD
    4.3105
string(16) "instant-articles"

Virus periculos în România: Numărul de cazuri este de PATRU ori mai mare

Numărul cazurilor de gripă este de patru ori mai mare în acest an, înainte de începerea sezonului rece, față de anul trecut, susține medicul Tudor Ciuhodaru.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.10.2019, 9:55

Nu mai puțin de 17 cazuri de gripă, confirmate cu laboratorul, se înregistrează la această oră în România, față de cini cazuri câte existau în aceeași perioadă a anului trecut, susține România TV.

La nivel mondial, autoritățile din sănătate vorbesc despre o eventuală pandemie ce ar putea afecta țările sărace, mai precizează sursa citată.

”Numărul cazurilor este de patru ori mai mare față de anul trecut. Țin să remarc faptul că niciun pacient nu era vaccinat. Cei mai expuși sunt cei cu vârsta de peste 65 de ani, copiii sub 5 ani, gravidele, persoanele imunodeficiente, pacienții cu afecțiuni cardiovasculare cronice sau cu afecțiuni respiratorii. Se poate ajunge la forme grave, cu complicații care pot duce la afectarea inimii. Transmiterea bolii se face foarte rapid, pe cale aeriană, prin vorbire, tuse, strănut, Pentru a ne proteja este important să respectăm reguli simple: să evităm aglomerațiile, să evităm contactul cu persoanele bolnave, respectarea regulilor de igienă, evitarea stresului termic, un regim alimentar variat”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru în direct la România TV.

Anul trecut 199 de persoane au murit din cauza gripei, în România.