Virusul gripei aviare descoperit la o fermă de struţi din Africa de Sud

0
Virusul gripei aviare descoperit la o fermă de struţi din Africa de Sud

Ministerul Agriculturii din provincia Western Cape a informat că eşantioanele prelevate de la o fermă de struţi din apropiere de Oudtshoorn, centrul industriei de struţi din Africa de Sud, au confirmat prezenţa virusului H7N1. Descoperirea virusului a obligat autorităţile să introducă restricţii asupra transportului de struţi vii şi produse din pasăre în provincia Western Cape.

 

O altă tulpină de virus, H7N9, a ucis opt persoane în estul Chinei. Autorităţile chineze insistă în continuare că nu există dovezi ale transmisiei directe a virusului de la o persoană la alta.

 

Marna Sinclair, doctor veterinar din regiunea sud-africană Oudtshoorn, a declarat că în zonă au mai fost îngrijorări legate de virusul H7N1 însă nu au avut legătură cu tulpina din China şi nici nu au existat cazuri de îmbolnăviri. ‘Există o îngrijorare reală. Avem îndoieli că este vorba de un virus înrudit, dar facem teste pentru a fi siguri’, a precizat Marna Sinclair.

 

În urmă cu doi ani, Africa de Sud a sacrificat 10.000 de struţi după ce izbucnirea unei alte forme, mai puţin grave, de gripă aviară a oprit exporturile de carne de struţ spre Uniunea Europeană.