x


  • EUR
    4.8426
    USD
    4.3517
string(6) "opinii"

Virusul se transmite doar între orele 22.00 și 6.00? De ce le e frică să impună reguli dure? Vieți vs. voturi?

Am asistat cu gura căscată aseară la o declarație a ministrului de Interne care, cu o voce blândă și respirația sacadată, anunța RECOMANDĂRI! Oare Marcel Vela nu s-o fi uitat la știrile de sâmbătă și duminică? N-o fi văzut câți oameni erau prin parcuri, la grătare, pe la pădure și pe străzi? Ba da, cu siguranță a văzut, dar teama de a nu supăra electoratul într-un an cu cele mai importante alegeri le-a pus un voal negru pe ochi guvernanților.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.03.2020, 17:57

Mă întreb, ce o fi fost în mintea decidenților? Le-a fost teamă să nu șocheze cu o măsură de interzicere a ieșirilor din casă cu anumite excepții? Păi suntem deja șocați după ce am văzut ce se întâmplă în Italia – un mort la două minute – și România îi calcă pe urme fără abateri. Și să ținem cont că Italia este cu 50 de ani înaintea noastră în ceea ce privește sistemul de sănătate.

 

Și stăm cu toții cu ochii pe televizoare că urmează să iasă ministrul de Interne, Raed Arafat și secretarul de stat Bogdan Despescu. Sigur vor anunța niște măsuri drastice dat fiind faptul că unii dintre noi suntem inconștienți. Efectiv nu conșientizăm pericolul cu adevărat.

„E doar o gripă! Mie nu mi se poate întâmpla! E o conspirație mondială, nu există coronavirus”, cu siguranță le-ați auzit și voi din gura multora. Și Italia a avut incoștienții ei și încă îi are. Dovadă stă numărul mare continuu de îmbolnăviri, de la o zi la alta înregistrează recorduri negative în privința deceselor și a contractării virusului, dar și filmulețul devenit viral cu primarul dintr-un sat italian care face o criză de nervi în timp ce transmite un mesaj către consăteni, exasperat de faptul că aceștia își văd în continuare de viață plimbându-se, făcând grătate și alte activități care nu ar trebui să aibă loc în astfel de vremuri.

 

Și după aproape trei ore de așteptare, în sfârșit vin și cei trei. Vela, cu o voce mai mult dojenitoare decât strictă (ca să nu sperie probabil) ne spune că ne interzice ieșitul din case începând cu ora 22.00 și până la 6 dimineața și ne RECOMANDĂ ca pe timpul zilei să stăm în casă. Nu vă supărați, domnule ministru, la noi COVID-19 se transmite după lăsarea nopții și până dimineața? Câți oameni și mai ales vârstnici (categoria cea mai expusă deceselor) ați văzut dvs. pe străzi după ora 22.00 în ultimul timp?

 

Și îmi zic: a, nu, le lasă pe alea mai dure la final. Toată lumea care este conșientă de ravagiile pe care le face acest virus, toți cei care ținem la părinții și bunicii noștri, toți cei care dorim să ne reluăm viața de dinainte și care oricum nu mai ieșim de două săptămâni din locuințe, așteptam INTERDICȚIA de părăsi domiciliul, nu recomandare. Căci dacă inconștienții nu înțeleg nenorocirea care s-a abătut asupra întregii lumi și iau totul în derâdere atunci trebuie obligați să înțeleagă. Cu forța pentru că altfel o să mâncăm multă colivă în viitorul apropiat.

 

Și atunci mă întreb de ce nu a venit interdicția? Era normal să vină. Organizația Mondială a Sănătății recomandă să stăm în case, avem exemplele statelor care trec prin coșmarul acesta de câteva luni, China a învins COVID-19 prin izolare.  Mda, e an electoral cu cele mai importante alegeri și vârstnicii, pe care i-am văzut cu toții zilele acestea prin parcuri jucând table, prin farmacii, pe la cozi la magazine sau te miri prin ce locuri, reprezintă electoratul care nu ratează niciun scrutin spre deosebire de electoratul tânăr. Și nu au vrut să-i supere. Știm cu toții că pensionarii, din lipsă de activitate, cutreieră orașul dintr-o parte în alta pentru că la piața de peste 10 stații de autobuz sunt mai ieftini cartofii cu 50 de bani. Păi ce s-ar fi făcut ei în casă atâta timp?

 

Dragi autorități, noi ținem la pensionarii noștri și nu vrem să-i pierdem și dacă ei nu înțeleg gravitatea acestei situații, obligați-i voi să nu se mai expună. Interziceți ieșirile din casă. O viață e mai importantă decât un vot!