Vola.ro: Românii au cumpărat în acest an mai multe bilete de avion, la preţuri sensibil mai mari. Italia este iar destinaţia spre care românii au zburat cel mai mult, urmată de zborurile interne şi de Marea Britanie, Spania, Grecia, Franţa şi Germania

”Ridicarea restricţiilor impuse de pandemie şi dorinţa românilor de a pleca mai mult şi mai des după o lungă perioadă de interdicţii s-au tradus într-o creştere semnificativă a călătoriilor din această vară. Aşa cum era de aşteptat, Italia este din nou destinaţia către şi dinspre care românii au zburat cel mai mult”, potrivit datelor furnizate de Vola.ro.

Urmează zborurile interne (este al doilea an în care destinaţiile interne ocupă a doua poziţie în topul popularităţii) şi zborurile spre şi dinspre Marea Britanie, Spania, Grecia, Franţa şi Germania.

Românii şi-au mărit bugetul de călătorii. În 2022 au cumpărat mai multe bilete de avion, la preţuri sensibil mai mari.

”Vola.ro s-a dezvoltat puternic în ultimul an, având o creştere de 152% a venitului net în comparaţie cu 2021 şi o creştere de 142% a tranzacţiilor intermediate în raport cu anul trecut. Rezultatele obţinute de Vola sunt un semn foarte bun pentru întreaga industrie, care începe, treptat, să revină la dinamica dinaintea pandemiei”, mai arată compania.

Conform Vola.ro, există şi o creştere semnificativă la nivelul biletelor vândute în perioada iunie – august în comparaţie cu anul trecut. Vola a vândut 96.403 bilete pe timp de vară în 2021, pe când anul acesta a vândut 106.118 bilete, cu aproximativ 10% mai multe ca anul trecut, un nivel apropiat de cel pre-pandemic.

În acelaşi timp, aceştia au rezervat cu 22 de zile înainte, spre deosebire de 17 zile înainte anul trecut, semn că acum, în contextul în care nu mai sunt restricţii şi există o siguranţă mai mare privind deplasările, românii au încredere să facă rezervări din timp, astfel încât să prindă preţuri mai bune.

În prezent, preţul mediu pentru un bilet dus-întors în zona Europei se situează între 130 şi 150 euro.

“Vara aceasta am fost cu toţii martorii efectului de bumerang generat de pandemie. Dacă în 2021 românii au preferat în număr destul de mare destinaţiile interne, sezonul acesta de vară a însemnat revenirea la obiceiurile de consum post-pandemice. Astfel am revăzut în lista rezervărilor city break-urile, călătoriile în marile capitale europene, călătoriile la shopping, etc. Singura diferenţă semnificativă sunt preţurile mai mari la biletele de avion, ţinând cont de cererea mare şi de oferta încă redusă la biletele de avion. Eforturile noastre au mers în direcţia dezvoltării unor soluţii pro-active la situaţia amânărilor şi anulărilor de zboruri, un astfel de produs fiind si Vola Trip Protect. În continuare presiunea cea mare în industria aeronautică nu va fi pe cel mai mic preţ, ci pe cele mai prompte servicii”, a declarat Claudia Tocilă, marketing director Vola.ro.

Conform Vola.ro, datele nu au relevat schimbări majore în ceea ce priveşte destinaţiile alese de români, Italia, Marea Britanie, Spania, Grecia, Franţa şi Germania, alături de marile oraşe din România, fiind din nou în top. Având în vedere că acestea sunt şi statele în care există cele mai mari comunităţi români, cei mai mulţi au călătorit pentru a-şi vizita familiile din diaspora sau de acasă. Grecia, una dintre ţările preferate de români pentru concediile de vară, este iarăşi în topul clasamentului, mai ales că, în acest an, companiile aeriene şi-au extins portofoliul cu foarte multe destinaţii de aici.

În ceea ce priveşte durata călătoriei, media a scăzut de la 10 zile în 2021 la 8 zile în 2022, semn că românii aleg să călătorească acum mai des, dar să stea mai puţin la destinaţie, având în vedere că nu mai sunt restricţii şi că au acum o flexibilitate mai mare în ceea ce priveşte deplasările.

Cât despre oraşele europene alese de români, Londra, Milano, Bruxelles, Viena, Paris şi Barcelona sunt în topul listei vara aceasta. Dintre cele de la noi, Timişoara şi Cluj-Napoca sunt destinaţiile alese frecvent de români, cu menţiunea că pe ruta Bucureşti – Cluj-Napoca a existat o creştere semnificativă în perioada festivalurilor, Electric Castle în iulie şi Untold în august.

În aprilie, pe fondul problemelor ce ţineau de anularea sau modificarea orarului de zbor cu care se confruntau pasagerii, Vola a lansat un serviciu meniu să le ofere clienţilor săi mai multă siguranţă. Pe scurt, Vola Trip Protect garantează continuarea călătoriei, indiferent dacă zborul pasagerului suferă anulare, întârziere sau modificare de orar.

”În cazul unei astfel de situaţii, Vola se ocupă să găsească rapid un alt zbor şi plăteşte alte bilete către orice companie aeriană care are rută către destinaţia dorită de client. În acest fel, scapi de stresul cauzat de teama de a nu ajunge în timp util la destinaţie sau de a-ţi rata călătorie. Prin urmare, pasagerii care au rezervat un bilet de avion prin Vola cu Trip Protect au garanţia că vor beneficia de asistenţa rapidă Vola şi că deplasarea lor va avea loc, indiferent de anulările sau întârzierile anunţate de compania aeriană la care au bilet”, spun reprezentanţii companiei.

Serviciul poate fi adăugat de clienţii care achiziţionează bilete de avion prin Vola.ro în momentul rezervării, în etapa de dinaintea finalizării plăţii.

 În 2015, Vola.ro a primit o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelaşi fond care a mai investit în Romania în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot şi Vector Watch.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri