x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(4) "auto"

Volkswagen renunță la unul dintre cele mai cunoscute modele ale sale, după 70 de ani de existență

Volkswagen a anunțat oficial că renunță la unul dintre cele mai cunoscute și longevive modele ale sale, pe care îl fabrică din 1938.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.09.2018, 11:05

Celebrul VW Beetle sau “Broscuța”, după cum este cunoscut în România, va fi scos din producție în iulie 2019, a anunțat producătorul auto german.

 

Aflat în prezent la cea de-a treia generație, Beetle este unul dintre cele mai longevive și mai cunoscute modele ale companiei germane, în ciuda alăturării cu regimul nazist din perioada interbelică.

 

Mașina, care a fost lansată în 1938 în Germania nazistă, a devenit ulterior un simbol al generației hippie din anii ’60. Modelul a fost resuscitat la sfârșitul anilor ’90, când a fost lansat “New Beetle”, mașina fiind din nou updatată în 2012.

 

Volkswagen, care încearcă să-și revină în urma scandalului emisiilor poluante care a izbucnit în 2015, a anunțat că va produce și două modele speciale, ediție limitată, cu care marchează scoaterea din producție a “Broscuței”: Final Edition SE și Final Edition SEL, care vor costa în jur de 20.000 de euro.

 

Mai sunt șanse să fie reluată producția în viitor? “Niciodată să nu spui niciodată”, a declarat Hinrich Woebcken, directorul grupului Volkswagen pentru America. Volkswagen a făcut o miscare similară cu alt model clasic – VW Bus, pe care l-a reintrodus în producție în 2017.

 

mai multe, pe ProTV