Volkswagen va decide în primul semestru din 2022 unde va deschide o fabrică de celule pentru baterii în Europa de Est

0
11
Volkswagen va decide în primul semestru din 2022 unde va deschide o fabrică de celule pentru baterii în Europa de Est

Constructorul auto a prezentat în acest an planurile de a construi şase fabrici mari de celule pentru baterii în Europa, până la sfârşitul acestui deceniu, Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia candidând pentru una dintre ele, care va fi deschisă în 2027.

VW a arătat că intenţionează în continuare să stabilească definitiv unde va fi amplasată fabrica în primele şase luni ale anului viitor şi că nu şi-a amânat decizia.

”După cum ştiţi, ceea ce trebuie să fie luat în considerare la luarea deciziei sunt condiţiile din ţara respectivă, mediul economic, strategia de e-mobilitate şi cadrul de subvenţii”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Acest a mai spus că directorul general al VW, Herbert Diess, şi Thomas Schmall, membru în consiliul de administraţie însărcinat cu tehnologia, au  vizitat luni Cehia, pentru discuţii cu divizia sa Skoda şi pe tema strategiei ţării în privinţa electrificării auto.

Ministrul ceh al Industriei, Karel Havlicek, a declarat anterior că Volkswagen şi-a amânat decizia.

”Ar fi trebuit să ia decizia până la sfârşitul acestui an, acum a fost amânată la jumătatea anului 2022, nu doar în ceea ce priveşte Cehia”, a declarat Havlicek.