Vom avea o nouă AUTOSTRADĂ. Ministrul Transporturilor a anunțat și un TUNEL în zon Sinaia

0
10
Vom avea o nouă AUTOSTRADĂ. Ministrul Transporturilor a anunțat și un TUNEL în zon Sinaia

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că joi a fost dat startul pentru pregătirea tehnică a autostrăzii Ploiești-Brașov, în cadrul unei întâlniri avute cu proiectantul la sediul CNAIR.

Potrivi ministrului Transporturilor, această autostradă trebuie pregătită fără cusur din punct de vedere al documentației tehnice și al studiilor de teren.

„Ne dorim soluții moderne, cu tuneluri (Bușteni+Sinaia), soluții prietenoase cu turismul și mediul. Conform contractului, una dintre primele etape este pregătirea studiilor de trafic: modelarea traficului, a fluxurilor de circulație, prognoza de trafic și finalizarea acestui capitol. În paralel se desfășoară studiul alternativelor de traseu cu schițe, sisteme rutiere proiectate, scurgerea apelor și identificarea constrângerilor de pe fiecare opțiune. După o etapă de consultare publică se aprobă traseul final”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Conform acestuia, studiile contractate sunt cele hidrologice, hidraulice și geotehnice.

Ministrul susține că pe sectoarele critice, unde traficul este infernal (centurile de la Comarnic și Bușteni) și pe Ploiești – Comarnic, a cerut proiectantului ca documentația să fie livrată în avans. „Trebuie să începem lucrul efectiv cu utilaje în teren cât mai repede pe această autostradă”, a mai scris Cătălin Drulă.