AcasăEconomieBanci"Vom continua sa investim in Romania"

“Vom continua sa investim in Romania”

„Alpha Bank a depăşit cu bine testul de stres al Băncii Centrale Europene, confirmând că grupul nostru operează cu un capital suficient. În acest context, Alpha Bank îşi reafirmă angajamentul faţă de România, o ţară în care ne-am desfăşurat cu succes operaţiunile timp de 20 de ani. Vom continua să investim în România şi să fim aproape de clienţii noştri“, a menţionat el.

 

Bancherul grec a venit la Bucureşti la aniversarea a 20 de ani de la lansarea Alpha Bank pe piaţa românească.

 

Criza a lovit puternic băncile greceşti şi indirect a avut repercusiuni asupra filialelor din România, cel puţin din perspectiva îngrijorărilor privind rămânerea pe piaţă şi capacitatea de a continua finanţarea clienţilor. După testul de stres de la finalul lunii octombrie, mai multe grupuri elene cu operaţiuni în România trebuie să ia măsuri pentru a-şi întări capitalul. Alpha nu este pe această listă.

 

Alpha a fost primul grup străin care şi-a deschis operaţiuni în România  prin lansarea Băncii Bucureşti – prima denumire – într-o perioadă extrem de cenuşie pentru economia românească, care era ocolită de investiţii străine.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.