Vosganian: Românii plătesc gazele cu 2,5% mai ieftin

0
Vosganian: Românii plătesc gazele cu 2,5% mai ieftin

Invitat la emisiunea Money Express, Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian a declarat că scumpirea gazelor în octombrie este de fapt o revenire la preţurile de anul trecut.” Pe ansamblul anului 2007, românii plătesc gazele cu 2,5% mai ieftin. în anul 2007 am avut o scădere a preţului gazelor în ianuarie şi vom avea o revenire la acelaşi preţ în 1 octombrie”, a mai explicat Vosganian.

În ceea ce priveşte energia electrică, ministrul a ţinut să sublinieze performanţa pe care ministerul pe care îl conduce a reuşit să o atingă în condiţiile unui an extrem de secetos, şi anume aceea de a păstra tarifele la electricitate. “În cazul energiei electrice, dacă a pierdut cineva în 2007, atunci acestea au fost companiile de stat”, a arătat Vosganian.

“Oricum, românii sunt liberi să cumpere energie de la orice distribuitor, nu neapărat de la Electrica”, a mai ţinut să precizeze Vosganian.

“Ne vindem pe nimica resursele, de aceea toate redevenţele vor fi mărite, începând cu 1 ianuarie 2008”, a  mai declarat ministrul Economiei şi Finanţelor.

Sursa: The Money Channel