Vremea 12 iulie 2023: O zi caniculară cu instabilitate atmosferică. Care sunt zonele vizate

Astăzi, 12 iulie 2023, vremea va fi greu de suportat în multe zone din țară din cauza caniculei, dar se păstrează și instabilitatea, în special în zonele de munte.

Temperaturile maxime
Astăzi, 12 iulie, ne așteaptă o zi de vară toridă, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 și 37 de grade Celsius, în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități, în sudul Crișanei, în Banat, sud-vestul Transilvaniei, în Oltenia și Muntenia. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare.

Instabilitate atmosferică după-amiază
Începând cu orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică se va accentua în regiunile intracarpatice, unde vor fi frecvente descărcările electrice, intensificările de vânt, vijeliile și aversele torențiale. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp². Fenomenele meteo extreme vor fi mai pronunțate în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali.

Cum va fi vremea pe litoral
La malul mării, vremea va fi frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 25…27 de grade Celsius, iar cele minime de 18…20 de grade Celsius. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 și 25 de grade Celsius.

Vremea la munte
La munte se face mai cald decât marți, însă pe aici găsim temperaturi suportabile. După-amiază, atmosfera devine instabilă în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor. Apar mai multe reprize cu ploi zgomotoase şi vijelii.

Cum va fi vremea în București
În Bucureşti, miercuri soarele încălzeşte rapid atmosfera şi se ating 34, poate 35 de grade. Pentru mâine, veştile sunt şi mai rele. O să avem 39…40 de grade la umbră şi un stres termic extrem.

La ce să ne așteptăm din partea vremii în zilele următoare
Vremea se va menține călduroasă în următoarele zile, dar vor fi și perioade cu averse locale. În unele regiuni, temperaturile maxime vor atinge 38 de grade Celsius, iar minimele vor coborî la 15 grade Celsius. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și în zonele montane. În restul teritoriului, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed