AcasăEconomieNewsVremea de Crăciun. Prognoza meteo ANM până la Revelion. Ce ne așteaptă...

Vremea de Crăciun. Prognoza meteo ANM până la Revelion. Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni

Prognoza ANM. Vremea se schimbă radical în acest weekend. Temperaturile scad, ploile iau cu asalt întreaga țară, iar la munte, dar și în alte zone ale țării sunt așteptate ninsori.

Vremea nu își va reveni nici de Crăciun, dar nici de Revelion anunță ANM. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile sunt așteptate temperaturi din ce în ce mai scăzute.

Vremea de Crăciun. Prognoza meteo ANM până la Revelion

Astfel, potrivit prognozei meteo ANM emise pentru perioada 13 decembrie – 10 ianuarie, cu excepția regiunilor vestice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în nord-est. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile centrale și nord-estice, dar și deficitar în cele vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna de Crăciun, vremea va fi și mai rece. Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice și în sud-estul extrem, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în vest și nord-vest.

Vremea de Revelion va fi extrem de rece, anunță ANM. Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile montane. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea de Crăciun. Prognoza meteo ANM până la Revelion

La început de 2022, vremea rea continuă. ANM anunță că mediile valorilor termice se vor situa sub mediile climatologice specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Ultimele Articole