AcasăActualitateVremea în luna august. Când lovește din nou canicula. Prognoza meteo ANM

Vremea în luna august. Când lovește din nou canicula. Prognoza meteo ANM

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru luna august. Nici în ultima lună de vară nu scăpăm de caniculă și vom avea din nou temperaturi record.

Potrivit prognozei publicate de ANM pentru luna august, în săptămâna 1-8 august, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.

Pe de altă parte, în săptămâna 8-15 august temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Mijlocul lunii august vine cu temperaturi crescute din nou. Astfel, în săptămâna 15-22 august temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

De cealaltă parte, spre finalul verii, în săptămâna 22-29 august mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în sud, centru, est și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.