Vremea în România, 23 septembrie

0
Vremea în România, 23 septembrie

Mâine, deşi presiunea atmosferică scade uşor, vremea este în general frumoasă. În prima parte a zilei cerul este mai mult senin, dar mai
târziu apar şi câţiva nori răzleţi. Vântul suflă ceva mai tare doar în est. Maximele se vor situa între 17 şi 25 de grade, valori apropiate de cele normale pentru această dată.

În vestul ţării, din Maramureş până în Banat, dar şi în Transilvania, este o zi de toamnă plăcută, cu cer mai mult senin. Mai târziu apar şi câţiva nori, dar nu afectează aspectul frumos al vremii. Maximele vor trece în general de 20 de grade. Sunt prognozate 23 la Timişoara şi la Arad, 22 la Oradea şi 21 în Maramureş şi în Transilvania, la Cluj Napoca şi la Târgu Mureş. Mai răcoare e în depresiuni: 19 grade în Braşov şi 17 la Miercurea Ciuc.

În sud, o zi la fel de frumoasă ca şi azi, dar puţin mai caldă. La amiază se aşteaptă 24 de grade la Drobeta Turnu Severin, 23 la Craiova, la Râmnicu Vâlcea şi la Giurgiu şi 22 în Buzău.

Vreme plăcută şi în Dobrogea. Norii nu lipsesc de pe cer, însă intervalele însorite predomină mai ales în prima parte a zilei. Vor fi 21 de grade la Tulcea, 20 pe litoral, la Constanţa, şi 22 la Cernavodă. Sunt valori apropiate de cele normale pentru această dată.

Şi în Moldova va fi soare aproape toată ziua. Chiar dacă apar şi câţiva nori, este vorba doar despre cei de tip cumulus, adică de vreme bună. Temperatura urcă până la 19 grade la Suceava şi 20 în Bacău. În sudul regiunii, la Focşani şi Galaţi, se vor atinge în jur de 21 de grade.

În capitală mâine este o zi foarte frumoasă. Chiar dacă dimineaţa va fi rece, soarele generos face ca temperatura să crească destul de
repede până la amiază. Maxima va ajunge pe la 22 – 23 de grade.

La munte, vremea este în general frumoasă şi temperatura creşte uşor. Aşadar, ziua este potrivită pentru excursii şi drumeţii. Vântul suflă
slab până la moderat, ceea ce înseamnă că nu va avea o viteză mai mare de 25 de km/h. La amiază sunt prognozate 17 grade la Stâna de Vale,15 la Predeal, 14 la Păltiniş şi 13 la Semenic şi la Sinaia cota 1500.