Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe localități din țară. Mașini luate de ape, străzi inundate, haos pe șosele

Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe localități din țară în acest weekend. Multe mașini au fost luate de ape, străzile s-au inundat, iar pe șosele a fost haos.

În Cluj-Napoca, sistemul de canalizare nu a făcut față unei ploi torențiale căzute în oraș. Meteorologii au emis două avertizări de vreme rea, una de Cod portocaliu și alta de Cod roșu. A plouat atât de puternic încât un tânăr a rămas blocat cu mașina sub un pod. El a reușit să iasă din autoturism și chiar a încercat să-l împingă, dar fără succes.

În oraș, mai mulți locuitori ieșiți la plimbare au fost surprinși de ploaia torențială, căutând adăpost în magazinele de pe bulevarde.

Peste 40 de solicitări de intervenție a primit ISU, cele mai multe fiind pentru inundații în gospodăriile oamenilor.

Și în Tulcea ploile torențiale au lovit puternic, circulația pe DN 22D fiind puternic afectată. Pe acest drum o mașină a fost surprinsă de viitură, cei doi pasageri din autoturism reușind să se salveze în ultimul moment.

„Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea și SVSU Horia au intervenit pentru evacuarea a două persoane aflate într-un autoturism suprins de viitură. Până la sosirea forțelor de intervenție, nivelul apei scăzuse, iar cele două persoane reușiseră să se autoevacueze. Acestea au fost recuperate și transportate într-o zonă de siguranță”, potrivit slt. Profir Cristina, de la ISU Tulcea.

Nici județele Argeș și Vâlcea n-au scăpat de vremea rea. A plouat atât de mult încât centrul orașului Pitești s-a inundat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed