x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Vreți să „îmbătrâniți” cu FaceApp? Rușii află totul despre voi

Aplicația FaceApp, care te îmbătrânește pe Facebook, face ravagii în ultimele zile.

Author: Mihai Voican | Sursa: NEWSWEEK | Publicat: 18.07.2019, 11:48

FaceApp vă adaugă câteva decenii pentru a vă distra, dar aplicația populară, deținută de ruși, ridică probleme de confidențialitate, informează The Washington Post.

 

Dacă vă întrebați de ce feed-ul de social media este inundat cu fotografii ale unor celebrități sau ale prietenilor din listă brusc îmbătrâniți, acest lucru i se datorează aplicației FaceApp.

 

Este noua „nebunie” care funcționează pe Instragram, Facebook și Twitter, fiind cea mai bună ofertă gratuită din App Store de la Apple.

 

Dar, deși a fost lansată în 2017 și a operat modificări deja pentru mai mult de 80 de milioane de utilizatori, aplicația a devenit virală abia luna aceasta.

 

Cum functionează? Utilizatorii pot să descarce aplicația (gratuită pentru o perioadă de trei zile) din App Store sau Google Play, apoi să încarce sau să facă fotografii. Aceștia au 21 de opțiuni de editare, din care pot alege să arate mai în vârstă, mai tânăr, să schimbe sexul, să adopte o nouă tunsoare etc, scrie Washington Post.

 

Aplicația este deținută de Wireless Lab, o companie cu sediul în Sankt Petersburg, Rusia, și are jurisdicție legală în Santa Clara, California.

 

Dar, înainte de a o descărca, rețineți că, în termenii săi de confidențialitate scrie că poate să colecteze orice fotografii sau alt conținut încărcat și postat, informațiile de pe site-urile pe care le vizitați și modul în care utilizați aplicația, cookie-urile și datele care identifică dispozitivul dvs. pentru a permite accesul agenților de publicitate, adresa IP, tipul browserului, paginile de referință, adresele URL, numărul de clicuri și modul în care interacționați cu linkurile din aplicație, numele de domeniu, paginile de destinație, ce e-mailuri deschideți de fiecare dată când accesați aplicația sau website FaceApp.

 

Fondatorul și CEO-ul companiei care a dezvoltat aplicația, Iaroslav Goncearov, a declarat pentru TechCrunch că FaceApp utilizează serviciile Amazon Web Services și Google Cloud pentru a stoca fotografiile încărcate.

 

Articolul integral pe NEWSWEEK