x


  • EUR
    4.8715
    USD
    4.0088
string(8) "economie"

Walmart s-a asociat cu Microsoft pentru o ofertă de preluare a TikTok

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 28.08.2020, 7:11

Grupul Walmart a confirmat pentru CNBS că este interesat să preia populara aplicaţie de video-sharing, informaţie care a dus la creşterea acţiunilor Walmart cu aproape 5%.

Compania mamă a TikTok, ByteDance, din China, este aproape de un acord de vânzare a operaţiunilor sale din Statele Unite, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, într-un acord în valoare de 20-30 de miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

ByteDance nu a selectat încă un cumpărător, dar acordul ar putea fi anunţat în câteva zile.

Prin acest anunţ, Walmart se alătură altor câteva companii care vor să cumpere compania de tehnologie, între care se află şi Oracle.

Walmart încearcă să participe la această achiziţie într-o perioadă în care încearcă să concureze mai bune Amazon.

Retailerul intenţionează să lanseze în curând un program pe bază de abonament numit Walmart+. Acest serviciu este răspunsul retailerului la Amazon Prime, care include show-uri originale de televiziune şi filme.

Într-un comunicat, Walmart a afirmat că integrarea de către TikTok a comerţului electronic şi a publicităţii ”este un beneficiu clar pentru creatori şi utilizatori”.

”Considerăm că o posibilă relaţie cu TikTok US în parteneriat cu Microsoft ar putea adăuga o funcţionalitate cheie şi oferi Walmart un mijloc important de a ajunge la şi a deservi clienţi omnichannel…Avem încredere că un parteneriat între Walmart şi Microsoft ar îndeplini aşteptările utilizatorilor TikTok şi ar răspunde îngrijorărilor guvernului SUA”, potrivit comunicatului.

Dacă va fi aprobat, acordul ar oferi Walmart şi Microsoft acces la sute de milioane de clienţi care ar putea cumpăr produsele lor sau ar putea deveni o audienţă profitabilă pentru reclame.

TikTok a anunţat într-un document depus la autorităţile de reglementare a pieţei financiare să are aproape 100 de milioane de utilizatori activipe lună. Numărul acestor utilziatori a crescut cu aproape 800% din ianuarie 2018.