x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(8) "internet"

Web-ul, la 30 de ani de la apariţie: „Un MONSTRU scăpat de sub control?“

World Wide Web-ul împlineşte 30 de ani în martie, dar informaţiile false şi reţelele de socializare îi întârzie intrarea în peirioada maturităţii. În acest context, inventatorul său, Tim Berners-Lee, a lansat o campanie pentru „salvarea internetului“, scrie AFP, potrivit boursedirect.fr.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.03.2019, 8:41

Acest fizician britanic a imaginat în 1989 un „sistem de gestiune descentralizată a informaţiei“, care a devenit actul de naştere al web-ului.

 

La 30 de ani distanţă, nimic nu scoate în evidenţă fostul birou al lui Berners-Lee din Centrul de Calcul de la CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară), în apropiere de Geneva, Elveţia, cu excepţia unei plăcuţe amplasate la intrare şi a unui extras dintr-un vechi anuar al CERN, afişat pe uşă. Lângă numele Berners-Lee Timothy, cineva a scris cu ironie: „LIPSEŞTE MOMENTAN DIN BIROU“.

 

„Tim lucra enorm, lumina era mereu aprinsă în biroul său“, îşi aduce aminte pentru AFP François Flückiger, cel care a preluat conducerea tehnică a Departamentului de Internet de la CERN după plecarea lui Berners-Lee la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite, la sfârşitul lui 1994.

 

Tim Berners-Lee se ocupa de anuarul intern al CERN, dar, în paralel, căuta soluţii pentru a le permite miilor de oameni de ştiinţă din lume să-şi poată împărtăşi la distanţă cercetările desfăşurate în cadrul organizaţiei.

 

mai multe, pe adevarul.ro