AcasăGeneralYoga și beneficiile pentru angajați

Yoga și beneficiile pentru angajați

Pe măsură ce tot mai mulți oameni descoperă beneficiile yoga, practica veche de 3.000 de ani își găsește numeroși adepți și printre angajați. De fapt, cererea de yoga la locul de muncă a dus la creșterea numărului de instructori de yoga specializați în antrenamentele customizate pentru corporații, așa cum se întâmplă și în cazul World Class, cea mai mare rețea de health & fitness din România. Dar oare ce-i face pe angajați să-și dorească să participe la clasele de yoga? Hai să vedem mai jos care sunt beneficiile în rândul angajaților, când vine vorba de aceasta practică relaxantă, atât de folositoare pentru minte și corp.

Reducerea durerilor de spate

Unul dintre principalele motive pentru care mulți oameni se apucă de yoga este durerea de spate, aceasta fiind printre cele mai frecvente plângeri la locul de muncă, în special pentru cei care stau mult la birou. Un studiu britanic care a durat opt săptămâni și a targetat angajați dintr-un birou guvernamental a dovedit acest lucru, fiind publicat ulterior în revista Occupational Medicine.

În cadrul studiului, unui grup i-a fost alocată o clasă de yoga de 50 de minute pe săptămână, iar celălal grup și-a desfășurat activitatea ca de obicei. Rezultatele au arătat că grupul de yoga a raportat mult mai puține dureri de spate și stres mai scăzut, precum și o mai mare siguranță de sine și concentrare. Prin comparație, grupul de control sedentar a raportat mai multă ostilitate, tristețe, stres și dureri de spate.

Cercetări suplimentare sugerează că yoga poate fi la fel de eficientă ca și terapia fizică specializată pentru durerile de spate, potrivit unui studiu publicat în Annals of Internal Medicine. În cadrul studiului, persoanele care au participat la ședințe săptămânale de yoga au experimentat mai puțină durere, având rezultate aproape identice cu cei care au participat la terapie fizică. Având în vedere că angajații din birouri pot sta pe scaun o mare parte a zilei, un program de yoga regulat poate ajuta la atenuarea sau prevenirea oricărei dureri de spate asociate șederii pe scaun pentru perioade lungi de timp.

Rate mai mici de Burnout

Productivitatea angajaților continuă să crească. De ce? Poate din cauză că în ziua de azi mulți fac treaba pe care o făceau în trecut trei persoane. Prin urmare, apare problema epuizării, iar soluția ar putea fi clasele de yoga pentru angajați.

Printre potențialele efecte negative ale epuizării se numără nemulțumirea la locul de muncă și anxietatea, dar și o îngrijire mai precară.

Un studiu care s-a focusat pe asistente medicale, publicat în Workplace Health & Safety, a constatat că asistentele care au luat parte la clase de yoga săptămânal timp de opt săptămâni au experimentat reduceri enorme ale semnelor de burnout. Printre beneficii se numără creșterea gradului de self care, mai puțină epuizare emoțională și o tendință de apropiere și mai multă înțelegere în contactul cu pacienții. Când asistentele sunt epuizate, există un risc mai mare de efecte dăunătoare pentru pacienți, cum ar fi erori de medicație, infecții și alte rezultate adverse.

Mai puțină ostilitate și agresivitate

Orice loc de muncă în care activitatea se desfășoară armonios are șanse să fie mai productiv. Într-un studiu controlat publicat în jurnalul Ayu, pe 160 de lucrători de la o firmă de inginerie din India, s-a demonstrat că yoga în sectorul corporatist reduce ostilitatea și agresivitatea la locul de muncă.

În cadrul studiului, o jumătate din angajați a studiat și practicat yoga timp de o oră zilnic, în timp ce cealaltă jumătate a primit prelegeri în teoria managementului și s-a angajat în exerciții ușoare pentru aceeași perioadă de timp. La sfârșitul a 10 săptămâni, grupul de yoga a arătat scoruri îmbunătățite semnificativ în ce privește pozitivitatea și scăderea agresiunii și activităților contraproductive, în comparație cu grupul de control. Printre avantajele yoga în rândul angajaților se numără și impactul pozitiv asupra capacității creierului de a se auto-regla și de a face față situațiilor stresante. S-a demonstrat, de asemenea, că yoga scade nivelurile de cortizol – hormonul stresului.

Mai puțin absenteism și un moral ridicat

Stresul la locul de muncă scade performanța și poate duce la vătămări fizice, inclusiv dureri de spate, tensiune în gât și umeri, iar totul rezultă în costuri mai mari pentru companie. S-a demonstrat că practica yoga reduce absenteismul pe caz de boală sau alte probleme fizice, crește moralul companiei și îmbunătățește abilitățile de comunicare în rândul angajaților. În plus, cercetări recente indică faptul că autocontrolul și conștientizarea prin yoga pot ajuta angajații să-și regleze emoțiile. Yoga pentru sectorul corporate are un impact major asupra costurilor și duce nu numai la reducerea agresivității și a problemelor interpersonale, ci și la absenteismul angajaților.

Practicarea yoga poate ajuta angajații să aibă un stil de viață sănătos, fără să aibă nevoie de asistență medicală externă. Yoga în sectorul corporate ajută la depășirea problemelor psihologice și emoționale care pot împiedica oamenii să prospere la locul de muncă, dar amplifică bunăstarea generală atât a angajaților, cât și a companiei în ansamblu.

Pentru a avea parte de angajați mai fericiți, din ce în ce mai multe companii apelează la serviciile corporate de la World Class, care oferă programe specializate în funcție de tipul de companie, customizat în funcție de orarul angajaților. Mai multe detalii despre programele corporate dar și despre clasele de yoga, găsiți chiar pe site-ul lor.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.