AcasăEconomieCompaniiZborul devine tot mai ieftin

Zborul devine tot mai ieftin

În total, numărul celor care au trecut în 2013 prin cele mai mari aeroporturi din țară a depășit pragul de 10 milioane, numai Aeroportul Henri Coandă București numărând aproximativ 7,5 milioane de pasageri.

 

De altfel, situația celui mai mare aeroport din țară s-a schimbat radical la începutul lui 2012, când al doilea cel mai aglomerat aeroport al României, Băneasa, și-a închis porțile pentru traficul de masă, zborurile low cost fiind mutate pe Otopeni. Astfel, traficul pe Otopeni a crescut atunci cu 41%, scrie capital.ro. Acum, peste 70% din traficul aerian total este acoperit de acest aeroport.

 

Operatorii de linie includ în prețul biletului unele servicii care nu se regăsec, de exemplu, în cazul companiilor low-cost. Oricum ar fi, fiecare încearcă să atragă clienți și să-și îmbunătățească serviciile.

 

De exemplu, compania low-cost Wizz Air și-a întrebat clienții, printre altele, dacă sunt dispuși să plătească pentru un anumit loc în avion, așa cum se întâmplă în cazul companiei low-cost Ryanair, care a introdus un asemenea serviciu, taxa fiind 5 sau 10 lire sterline, în funcție de locul ales.

 

O altă întrebare pusă de Wizz Air a fost dacă pasagerii ar plăti pentru un serviciu care să permită vizionarea de filme. Un astfel de serviciu este practicat de mai mulți ani de către marile companii aeriene, peste tot în lume, mai ales atunci când este vorba de zboruri transatlantice.

Ultimele Articole