Zece obiceiuri care se învață greu, dar care îți aduc bani toată viața

Același lucru este valabil și când vine vorba despre învățarea celor mai important abilități care ne ajută în viață atât în organizarea și traiul de zi de zi, cât și în creșterea veniturilor în decursul timpului, scrie publicația Entrepreneur.com.

 

Vă prezentăm zece obiceiuri care se învață foarte greu, dar care, odată învățate, îți schimbă viața pentru totdeauna atât la nivel personal, al relațiilor cu cei din jur, cât și la nivel financiar.

 

  1. Managementul timpului. Un management eficient al timpului este una dintre cele mai apreciate competențe ale angajaților de către angajatori. Chiar dacă nu există un sistem unic care se aplică la fel de bine pentru toată lumea, este important să-ți găsești propriile tale reguli care funcționează pentru tine și să-l aplici.

 

  1. Empatia. Poți fi cea mai disciplinată persoană, cea mai deșteaptă, chiar și cea mai bogată persoană din lume, însă, dacă nu-ți pasă de cei din jurul tău, dacă nu empatizezi cu alte persoane, nu te vei integra în societate și nu vei putea beneficia de susținerea altor persoane. Oamenii de vânzări sunt convinși că empatia este abilitatea de a simți ceea ce simt ceilalți și, din acest motiv, este ceea ce-i face pe unii vânzători să fie iubiți de către clienți. Empatia presupune și o mai mare integrare în spiritul de echipă, căutat de toate companiile.

 

  1. Corecta gestionare a somnului. Există numeroase sfaturi care să te ajute să ai un somn odihnitor. Însă, aici depinde de tine să afli care este numărul optim de ore de somn de care ai nevoie și să nu dormi nici mai mult, pentru a nu pierde timpul mai mult decât e necesar, dar nici mai puțin, pentru a evita extenuarea. Începe prin a-ți crea un ritual de culcare, astfel încât să intri treptat în starea de relaxare de care ai nevoie pentru a uita de grijile de peste zi.

 

  1. Afirmațiile pozitive. În definitiv, nici măcar nu contează ce cred alții despre tine, important este ca tu să ai gânduri pozitive la adresa ta. Dacă simți că nu ai suficientă încredere în tine sau că ai anumite blocaje care te împiedică să atingi nivelul de performanță pe care ți-l dorești, definește problema și începe să o rezolvi fie singur, fie apelând la un specialist (psiholog, coach, consilier în dezvoltare personală etc.). Persoanele care rulează mereu pe fundalul minții lor gânduri negative despre ele însele ajung să nu aibă curaj, să nu aibă încredere în sine și să nu aibă inițiativă.

 

  1. Coerența este vitală pentru atingerea succesului atunci când ești implicat în realizarea unui proiect. Uneori, lipsa rezultatului pe parcursul muncii te poate demotiva. Alteori, odată ce ți-ai atins obiectivul propus, ai tendința să te relaxezi și să nu mai faci ce făceai înainte. În ambele cazuri, dacă nu ești coerent în acțiunile tale, performanțele vor scădea, mai devreme sau mai târziu.

 

  1. Să soliciți ajutorul. Deși pare ceva foarte simplu, puține persoane au disponibilitatea, curajul și deschiderea de a cere ajutorul altor persoane, fie că este vorba de colegii de echipă, de șefi sau de experți independenți. Ceea ce le împiedică este teama de a nu fi percepute drept incompetente, de a nu pierde imaginea de specialiști. În mod paradoxal, un studiu recent realizat de Harvard Business School arată că a cere ajutorul îi face pe oameni să arate mai capabili, și nu mai puțin capabili, așa cum consideră majoritatea. Astfel, cel mai simplu este să înveți direct de la oamenii care știu deja ceea ce tu vrei să afli.

 

  1. A ști când să taci și să faci. Mulți oameni pierd mult timp și multă energie plângându-se în fiecare zi de lucrurile care nu le plac și pe care nu pot sau nu vor să le schimbe. T. Harv Eker, autorul cării „Secretele minții de milionar” spune că niciun om care are mentalitate de victimă nu va deveni bogat. Așadar, dacă ai nemulțumiri, gândește-te ce poți face ca să îndrepți situația și fă ceea ce depinde de tine. Atunci când nu poți schimba nimic, renunță să te mai plângi și acceptă situația. De asemenea, oamenii cu adevărat performanți nu au timp pentru bârfe și critici distructive. Ei fac critici altor persoane exclusiv cu scopul de a le ajuta să se dezvolte.

 

  1. Ascultarea. În iureșul activităților de zi cu zi, oamenii uită să mai asculte cu adevărat. Însă, doar cine știe să-l asculte pe celălalt îi va câștiga încrederea și va fi privit cu deschidere de către ceilalți oameni. Câteva sfaturi pentru o ascultare activă sunt: să adopți o poziție a corpului asemănătoare cu interlocutorul, să folosești același ton al vocii ca și el, să-l privești în ochi, însă nu foarte insistent, și să repeți unele cuvinte sau să reformulezi pentru a fi sigur că ai înțeles exact ceea ce vrea să spună.

 

  1. Să-ți vezi de treaba ta. Pentru unele persoane este extrem de greu să se concentreze doar pe ce au ele de făcut, fără să le pese de ce face vecinul de birou sau vecina de acasă. Însă, aceste activități nu le ajută cu nimic, dimpotrivă, le consumă timpul și energia pe care ar fi putut să o folosească în scop personal.

 

  1. Controlul gândurilor. Pentru a face ceea ce ți-ai propus și pentru a avea succes, trebuie să-ți controlezi cu insistență gândurile. Marea provocare este că noi suntem produsul experiențelor noastre din trecut și gândim în funcție de acestea. Însă, experiența din trecut nu este obligatoriu să se repete și putem face abstracție de situațiile care ne-au descurajat în trecut.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed