AcasăEconomieZece superbogati care au un trai modest

Zece superbogati care au un trai modest

Cert este că majoritatea persoanelor care visează să devină miliardari ar trăi pe picior larg și poate că și-ar dori să nu mai muncească deloc toată viața.

 

Însă, adevărul este că majoritatea oamenilor care ajung milionari și chiar miliardari în dolari își iubesc mult munca și fac cu pasiune ceea ce fac. Din acest motiv, ei nu simt nevoia de a cheltui mulți bani ca să se simtă mai bine.

 

Mai mult decât atât, sunt câțiva miliardari care aproape că șochează prin modestia cu care își duc traiul. Vă prezentăm zece oameni extrem de bogați care au un stil de viață foarte modest.

 

  1. Carlos Slim Helu. Momentan, este cel de-al doilea cel mai bogat om din lume, având o avere de 75,8 miliarde de dolari. El este un investitor de succes, fiind numit „Warren Buffett al Mexicului”, fiind acționar important la mai multe companii mexicane. Carlos Slim este, de asemenea, proprietarul gigantului Grupo Carso. Cu toate acestea, el niciodată nu a văzut vreun sens în a cheltui sume nebune de bani pe lucruri materiale. Carlos Slim locuiește într-o casă modestă, pe care o are de 30 de ani.

 

  1. Warren Buffett este cunoscut pentru trăiul său modest. Buffett este cel de-al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 69,6 miliarde de dolari. El este cel mai de succes investitor al secolulului trecut, cunoscut pentru etica sa și pentru filantropie. În mod cert, banii nu sunt importanți pentru el, miliardarul locuind într-o casă pe care a cumpărat-o cu peste 50 de ani în urmă cu 31.500 de dolari. Buffett nu are niciun iaht sau avion și nici măcar un telefon mobil. Miliardarul nu le-a dat bani nici măcar copiilor săi, deoarece a vrut ca ei să fie independenți financiar. Prima sa investiție a făcut-o la vârsta de 11 ani. Deși are acum 84 de ani, încă merge zilnic la muncă, deoarece nu și-a pierdut pasiunea pentru investiții.

 

  1. Christy Walton este al nouălea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 38,8 miliarde de dolari. Socrul său este Sam Walton, fondatorul Walmart. Ea a fost căsătorită cu John T. Walton, care a murit într-un accident de avion acum circa zece ani. Averea sa netă înainte de deces era de 18,2 miliarde de dolari. Christy a fost întotdeauna cunoscută pentru activitatea sa filantropică, donând mulți bani Universității din Arkansas, precum și altor câteva universități. Ea nu a experimentat stilul de viață generos, deși își permite, deoarece a vrut ca fiul său să aibă o educație obișnuită. După decesul soțului ei, ea și-a donat casa.

 

  1. Jim C. Walton este al 11-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 37,3 miliarde de dolari. Este cel mai tânăr fiu al lui Sam Walton, omul care a fondat Walmart, cel mai mare retailer din lume. Jim își trăiește viața urmând aceeași filozofie ca cea a tatălui său, rămânând modest, indiferent cât de mulți bani câștigă. Walton conduce o mașină veche Dodge Dakota și are un birou într-o clădire simplă veche din cărămidă din Arkansas.

 

  1. Mark Zuckerberg este cunoscut de aproape toată lumea. Deși are numai 30 de ani, el ocupă locul 15 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere netă în valoare de 35,5 miliarde dolari. El și-a câștigat averea după ce a înființat, împreună cu alte patru persoane, una dintre cele mai cunoscute rețele de socializare din lume, Facebook. Cu toate acestea, banii nu l-au schimbat prea mult pe acest tânăr antreprenor. El poartă același tricou gri în fiecare zi și conduce un autoturism Acura. Singurul lucru scump pe care și l-a cumpărat este casa din Palo Alto, California, care l-a costat 7 milioane dolari.

 

  1. Azim Premji este un om de afaceri din India, care a reușit să se îmbogățească în calitate de președinte al Wipro Limited, o companie multinațională de consultanță IT. Compania a fost fondată de tatăl său, Mohammed. Azim deține acum 75% din Wipro și intră în rândul celor mai bogate 100 de persoane din lume, cu o avere în valoare de 17,4 miliarde dolari. Cu toate acestea, stilul său de viață este departe de a fi unul generos. Atunci când zboară cu avionul, alege de fiecare dată clasa economic, iar pe șosele conduce aceeași Honda City de zece ani. Azim Premji este cunoscut și pentru faptul că a donat peste un sfert din avere și spune că va continua să doneze chiar mai mult decât atât.

 

  1. Chuck Feeney este un om de afaceri de succes irlandezo-american, născut în 1931. Averea sa netă actuală este de aproximativ 2 milioane dolari, după ce a donat, în ultimii 30 de ani, peste 7,5 miliarde dolari. El este un filantrop cunoscut, cheltuindu-și banii pentru cercetări științifice, educație, drepturi civile, dar și pentru îngrijirea sănătății din SUA, Irlanda și din alte patru țări. Chuck Feeney și-a câștigat averea în calitate de cofondator al Duty Free Shoppers Group. El a spus că, atunci când a început să lucreze, singurul lui scop a fost să muncească din greu, nu să se îmbogățească. De aceea el nu are absolut nicio problema să dea bani. Trăiește o viață modestă, nu se îmbracă în haine scumpe și, la un restaurant, nu comandă niciodată cel mai scump fel de mâncare.

 

  1. Ingvar Kamprad este un mare om de afaceri dintr-un orășel din Suedia, fondatorul grupului IKEA, afacere pe care a demarat-o la doar 17 ani. El a fost interesat de afaceri încă de pe când era copil. Acum, omul de afaceri în vârstă de 89 de ani deține o avere de 3,3 miliarde dolari. Cu toate acestea, nu i-a plăcut niciodată să cheltuiască o grămadă de bani. Întotdeauna a luat masa la restaurante ieftine, negociază pentru a obține prețuri mai mici la piață și zboară cu avionul doar la clasa economic.

 

  1. David Cheriton este profesor la Universitatea Stanford. Însă, atunci când nu le predă studenților, el investește în diverse companii de tehnologie. David Cheriton a făcut cea mai notabilă investiție a sa în 1998, când le-a dat 100.000 de dolari la doi studenți de-ai săi care voiau să pună bazele unei companii. Este vorba de Google. Doar din această investiție, Cheriton a câștigat peste un miliard de dolari. Cu toate acestea, profesorul universitar refuză să-și cumpere o mașină mai frumoasă sau o casă mai mare. El locuiește într-o casă pe care o are de 30 de ani și susține că nu înțelege de ce oamenii au nevoie mereu să-și cumpere lucruri noi. Valoarea averii sale nete este de 2,8 miliarde de dolari.

 

10. Tony Hsieh nu este la fel de bogat ca și alte persoane din această listă, având o avere de doar 840 milioane de dolari, însă merită să fie menționat datorită modestiei sale extreme. El este un antreprenor în vârstă de 41 de ani, care a intrat în marile afaceri după ce a vândut compania de publicitate online pe care o fondase, LinkExchange, către Microsoft, pentru 265 milioane dolari. Ulterior, el a fondat Zappos, un magazin online de îmbrăcăminte și încălțăminte. Tony a investit peste 350 milioane de dolari în transformarea centrului orașului Las Vegas într-un hub tehnologic. Oamenii spun că lui nu i-a păsat niciodată doar de bani. Tot ce contează pentru el este să fie înconjurat de oamenii la care ține.

Ultimele Articole