AcasăEconomieZelenski: Situaţia de pe piaţa de energie, o manifestare a politicii...

Zelenski: Situaţia de pe piaţa de energie, o manifestare a politicii deliberate anti-europene, a politicii anti-umane a Rusiei şi este efectul vechilor greşeli ale europenilor

”Situaţia de pe piaţa de energie, şi mai ales pentru consumatorii europeni, continuă să fie foarte periculoasă din cauza şantajului cinic şi bine pus la punct al Rusiei. În loc să furnizeze gaze pe teritoriul Europei în conformitate cu contractele, Rusia chiar îl arde pur şi simplu – şi asta se întâmplă de mai bine de o săptămână. De ce face asta? Pentru ca preţurile în Europa să crească şi mai mult, astfel încât europenii de rând să sufere şi mai mult şi să fie şi mai greu pentru toată lumea de pe continent să se pregătească pentru iarnă. Aceasta este o manifestare a politicii deliberate anti-europene, a politicii anti-umane a Rusiei şi este efectul vechilor greşeli ale europenilor care nu au vrut să vadă că Gazprom, gazoductele ruseşti care ocolesc Ucraina sunt aceleaşi arme pentru Rusia ca tancurile şi artileria, şi fiecare dintre noi, fiecare din Europa este o ţintă pentru ei”, a afirmat Zelenski.

”Şi toţi trebuie să ne apărăm acum”, a adăugat el.Liderul de la Kiev a afirmat că statele trebuie să se pregătească împreună pentru sezonul rece şi pentur a răspunde provocărilor Rusirei, inclusiv prin sancţiuni.

”Împreună să ne pregătim pentru noul sezon de încălzire. Împreună pentru a răspunde oricăror provocări ale Rusiei în sectorul energetic. Împreună pentru a dezvolta sancţiuni ca răspuns la şantajul şi teroarea Rusiei”, a conchis preşedintele ucrainean.

Ultimele Articole