AcasăExterneZelenski spune că nu vrea să îl vadă pe Vladimir Putin: „Pentru...

Zelenski spune că nu vrea să îl vadă pe Vladimir Putin: „Pentru mine este un nimeni”

Într-un interviu pentru Sky news, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a spun că nu este interesat să se întâlnească cu Vladimir Putin, pentru a discuta despre pace.

„Nu mă interesează. Nu sunt interesat de o întâlnire, nu sunt interesat de discuții. De ce? Pentru că am avut o întâlnire cu el în Formatul Normandia, a fost înainte de invazie. Am văzut atunci că a spus un lucru și a făcut invers”, a declarat Volodimir Zelenski pentru Sky News.

„Nu pot să înțeleg – el ia deciziile sau altcineva? Să ne întâlnim ca să ce, să ne strângem mâna? Nu mă interesează. Să discutăm? Chiar nu înțeleg cine ia deciziile în Rusia”, a mai spus președintele Ucrainei.

„Cine este el acum? După invazia pe care a declanșat-o, pentru mine este un nimeni, un nimeni,” a continuat el.

Cum a reacționat Rusia la declarațiile lui Zeleski

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a răspuns astfel unei întrebări despre faptul că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu acordat postului britanic Sky News că nu este ”interesat” să se întâlnească cu omologiul său rus Vladimir Putin în vederea unor negocieri de pace.

”Noi ştim cu ce promisiuni a fost ales Zelenski preşedinte. Nu estev deloc greu să ne amintim de ele şi să le amintim celor care au votat cu el în Ucraina”, a declarat Peskov în această conferinţă de presă telefonică.

”El (Zelenski) nu a rezolvat problema Donbasului, nu a respectat Acordurile de la Minsk, iar pe deasupra, aşa cum s-a dovedit, el nu avea de gând să le respecte, se pregătea de război”, a apreciat Peskov.

”Prin urmare, ca să spunem aşa, el a încetat de mult să mai fie un posibil adversar al lui Putin”, a subliniat Peskov.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.