AcasăExterneZelenski, un nou apel către Occident, după atacul din Dnipro : „Soldații...

Zelenski, un nou apel către Occident, după atacul din Dnipro : „Soldații noștri le așteaptă atât de mult”

Volodimir Zelenski, președintele ucrainean, a declarat, sâmbătă seară, în tradiționalul său discurs adresat compatrioților săi, că atacurile rusești asupra țintelor civile ar putea fi oprite doar dacă partenerii occidentali ai Ucrainei ar furniza armele necesare.

„De ce este nevoie pentru asta? Acele arme care se află în depozitele partenerilor noștri și pe care soldații noștri le așteaptă atât de mult”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn, după o serie de atacuri cu rachete rusești asupra orașelor ucrainene.

„Întreaga lume știe cum să îi oprească pe cei care seamănă moarte. Le mulțumesc tuturor celor care ne ajută în acest sens!”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Cinci persoane ucise la Dnepr, după un atac asupra unei clădiri rezidenţiale

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 27 au fost rănite, sâmbătă, în atacul rusesc cu rachete ce a lovit un imobil de locuinţe din oraşul Dnipro din Ucraina, au anunţat autorităţile locale, conform AFP.

Imaginile şi videoclipurile de la faţa locului arată faţada prăbuşită a clădirii şi un incendiu puternic imediat după atac, care a avut loc sâmbătă după-amiază. Au existat o serie de detonaţii după impactul iniţial, fiind posibil ca maşini sau conducte de gaz să fi luat foc, scrie CNN.

Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat că toate serviciile de intervenţie sunt mobilizate la Dnepr, subliniind că toţi “cei implicaţi în această teroare vor fi găsiţi şi vor fi traşi la răspundere”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.