AcasăEconomieZitec, jucător pe piaţa IT & Digital Marketing din România, a înregistrat...

Zitec, jucător pe piaţa IT & Digital Marketing din România, a înregistrat afaceri de 12 milioane de euro în primele şase luni, în creştere cu 63% faţă de prima jumătate a anului 2021

”Zitec, companie pe piaţa de IT & digital marketing din România, specializată în dezvoltarea de soluţii şi servicii de transformare digitală, a înregistrat o cifră de afaceri de 12 milioane de euro în prima jumătate a anului 2022, în creştere cu 63% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Pentru cel de-al doilea semestru al anului, Zitec estimează continuarea acestei tendinţe de creştere a cifrei de afaceri”, anunţă compania.

Segmentele de business care au înregistrat cele mai mari creşteri în prima jumătate a anului au fost: dezvoltare software personalizată, ecommerce, securitate cibernetică, dar şi segmentul de aplicaţii mobile şi, de asemenea, serviciile de cloud. În perioada menţionată, compania a început colaborarea cu noi clienţi importanţi din industrii precum sănătate, agricultură sau retail, printre care reţeaua de sănătate privată Regina Maria, Agrii România sau Honest General Trading.

În primele şase luni ale anului, Zitec a continuat dezvoltarea parteneriatelor de transformare digitală împreună cu clienţi precum Sameday, prin servicii şi soluţii noi de securitate şi protecţie a datelor, implementate în cadrul proiectelor pentru un grad crescut de predictibilitate, riscuri de securitate reduse şi o protecţie mai bună a datelor. De asemenea, compania şi-a consolidat poziţia de partener tehnologic pentru segmentul de retail online prin proiectele dezvoltate pentru Freshful, Arctic sau Pfarma.

Totodată, Zitec s-a implicat în noi proiecte europene de dezvoltare a abilităţilor creative, digitale şi de automatizare pentru antreprenori şi publicul larg, sau de cercetare în domeniul tehnologiei AI pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice, derulate de la începutul anului 2022 în cadrul Comunităţii Europene, prin prisma programelor Erasmus+ şi Ambient Assisted Living.

„În prima jumătate a anului ne-am concentrat pe creşterea proiectelor şi a parteneriatelor pe segmente ca securitate cibernetică, comerţ online, sau servicii software personalizate pe nevoile companiei. De asemenea, în tot acest timp, am continuat să ne dezvoltăm portofoliul de clienţi cu companii care sunt lider în domeniile lor de activitate. Drept dovadă, am crescut consistent faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cu peste 60%, în condiţiile în care anul trecut am înregistrat o creştere deosebită, de 68% faţă de 2020. Pentru cea de-a doua parte a anului mizăm  pe o evoluţie similară, în aşa fel încât să închidem 2022 cu o cifră de afaceri de peste 25 milioane de euro”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO & Co-Fondator Zitec.

Lider pe piaţa IT & Digital Marketing din România, cu birouri în Bucureşti şi Braşov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluţii de afaceri, servicii şi produse tehnologice personalizate, aplicaţii mobile, blockchain, precum şi servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre puţinele companii româneşti certificată Google Cloud Premier Partner, Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner şi furnizor al platformei de soluţii eCommerce în cloud VTEX, precum şi Adobe Solution Bronze Partner.

 

 

 

Ultimele Articole