x


 • EUR
  4.7559
  USD
  4.1941
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

Ziua în care românii s-au întors acasă. Prezență masivă anunțată la mitingul Diasporei

Românii din diaspora și cei rămași în țară și-au dat întâlnire vineri, în Piața Victoriei, din București, pentru a protesta față de direcția în care PSD împinge România.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 10.08.2018, 8:44

Mitingul Diasporei, din 10 august, a fost anunțat pe rețelele de socializare în urmă cu două luni, moment din care românii din străinătate s-au mobilizat pe rețelele de socializare, iar în ultimele zile coloane de mașini dinspre Europa au intrat în țară prin vămile Borș și Nădlac cu destinația București. La intrarea în România și pe drum spre Capitală au fost întâmpinați de protestatari, mulți alăturându-li-se. Pe Facebook, prezența la mitingul Diasporei se anunță a fi una masivă, la evenimentele organizate pe reațeaua de socializare anunțându-și prezența zeci de mii de români. 

 

Sosirea în Piața Victoriei, vineri, la mitingul Diasporei, la care se anunță o prezență masivă, este programată începând cu ora 10.00, însă majoritatea evenimentele de pe Facebook anunță mobilizarea începând cu ora 15:00 și 18:00.

 

Peste 2 600 de români din străinătate s-au reunit, pe Facebook, pe pagina „Diaspora Europeană”. O parte dintre ei au pornit spre țară, să participe la mitingul care are loc în Piața Victoriei.

În drumul lor, pe ruta Arad-Timișoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Râmnicu Vâlcea-Pitești-București, au postat clipuri video cu locurile pe unde au trecut și au dat mesaje către ceilalți români care vin din străinătate, dar și pentru cei care locuiesc în țară. Majoritatea dintre ei reprezintă partea protestatarilor pașnici.

 

Articolul integral pe HOTNEWS.