x


  • EUR
    4.8415
    USD
    4.4172
string(7) "politic"

ZIUA MOȚIUNII. Ultimele calcule

Cu câteva ore înaintea dezbaterii moțiunii de cenzură, Opoziția încă nu a adunat cele 233 de voturi necesare să dărâme Guvernul Dăncilă.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 18.06.2019, 8:46

Social-democrații nu au emoții pentru moțiunea de cenzură care va fi votată marți în Parlament. Opoziția nu a reușit să strângă cele 233 de voturi necesare să dărâme Guvernul Dăncilă, iar premierul a făcut câteva mutări care să-i garanteze că nu va avea surprize.

 

Moțiunea de cenzură care se va dezbate și vota marți în Parlament a fost lansată ca o misiune imposibilă pentru opoziție. În condițiile în care PSD și ALDE au 238 de parlamentari, cu cinci mai mulți decât cei 233 de care ar fi nevoie pentru demiterea Guvernului, singura soluție pentru inițiatorii moțiunii era să rupă din tabăra puterii. Asta în condițiile în care ar fi convins grupul celor 17 deputați ai minorităților să li se alăture.

 

În acest moment, opoziția se poate baza, matematic, pe 207 voturi, care vin de la PNL, USR, PMP și Pro România.

 

Surse din PNL susțin însă că „se joacă”, având discuții cu 10 aparlamenari ai puterii pe care speră să-i convingă până marți la prânz.

 

Același număr îl confirmă de la Pro România, Adrian Țuțuianu care anunța săptămâna trecută că partidul său este în discuții cu 10-15 parlamentari de la PSD și ALDE, însă până acum nu s-a anunțat vreun rezultat.

 

Articolul integral pe HOTNEWS