AcasăEconomieZoom Video acceptă să plătească 85 de milioane de dolari pentru închiderea...

Zoom Video acceptă să plătească 85 de milioane de dolari pentru închiderea unui litigiu privind încălcarea confidenţialităţii datelor utilizatorilor

Acordul convenit este preliminar şi necesită aprobarea judecătoarei districtuale Lucy Koh, din San Jose, California.

Abonaţii participanţi la procesul colectiv vor avea dreptul să primească înapoi 15% din abonamentele lor sau 25 de dolari, în funcţie de care sumă este mai mar în timp ce alţii vor primi până la 15 dolari.

Zoom a acceptat măsurile de securitate, inclusiv avertizarea utilizatorilor atunci când gazdele întâlnirilor sau alţi participanţi utilizează aplicaţii de la terţi la întâlniri şi pentru a oferi angajaţilor instruire specializată în privinţa confidenţialităţii şi a prelucrării datelor.

Compania cu sediul în San Jose a negat săvârşirea faptelor greşite atunci când a acceptat acordul.

Acordul de sâmbătă a venit după ce Koh, pe 11 martie, a permis reclamanţilor să depună plângeri pe bază de contract.

Deşi Zoom a adunat aproximativ 1,3 miliarde de dolari sub formă de abonamente la întâlnirile Zoom, avocaţii reclamanţilor au considerat rezonabilă soluţionarea de 85 de milioane de dolari, având în vedere riscurile litigiului. Ei intenţionează să obţină până la 21,25 milioane de dolari sub formă de comisioane legale.

Zoombombing este o practică prin care persoanele din afară deturnează întâlnirile Zoom şi afişează pornografie, folosesc un limbaj rasist sau postează alt conţinut deranjant.

Ultimele Articole