Românii au făcut cea mai bună aplicaţie pentru iPhone din lume

0

Trip Journal, prin integrarea cu Google Earth, oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a împărtăşi cu prietenii și familia informații actualizate despre locurile pe care le vizitează, urmărirea rutelor prin GPS și vizualizarea pe Google Maps, memorarea coordonatelor, realizarea și postarea de poze, înregistrări video, comentarii și articole pe blog.

Acesta este al treilea premiu mondial de amploare primit de programatorii români pentru această aplicație, după medalia de aur oferită de Google în 2009 la categoria “Aplicaţii pentru turism”  și câștigarea a 2 trofee, la categoriile “Excellence in Design” și “Best paid for app” în cadrul evenimentului Mobile App World  2010, organizat luna trecută, la Londra.

Conferinţa în cadrul căreia  aplicaţia românească a primit acest ultim  premiu, 360iDev,  s-a desfăşurat în Austin, Texas, SUA, săptămâna trecută și a reunit sute de specialiști în domeniu din întreaga lume. Eenimentul a reunit și o gală de premii, în cadrul căreia fanii iPhone au putut vota online cea mai bună aplicație dezvoltată vreodată pentru acest tip de smartphone.

Dintre toate soft-urile înscrise în concurs, juriul le-a selectat pe cele mai interesante cinci, urmând ca acestea să fie departajate de votul fanilor. Trip Journal a fost considerată de majoritatea drept cea mai bună din lume.

Aplicația românească este folosită în prezent de peste 60.000 de posesori de iPhone, cei mai mulți fiind din SUA, Marea Britanie și Germania.

Trip Journal este integrată cu Facebook, prin aplicația special creată pentru rețeaua de socializare. Orice utlilizator de Facebook poate fi  la curent, în timp real, cu călătoriile efectuate de către prietenii din lista lor. În plus, Trip Journal exportă fotografiile și înregistrările video și pe alte site-uri precum Flickr, Picasa și Youtube, iar pe Twitter poate trimite poziția actuală a utilizatorului.

Deținătorii de bloguri sau website-uri își pot adăuga călătoriile preferate direct pe site, cu ajutorul proaspăt lansatei funcționalități „embed trips”, ce permite plasarea călătoriei în format HTML, în orice blog sau website și vizualizarea acesteia de către vizitatori direct în pagina web.

Pe lângă terminalele iPhone, aplicaţia poate fi instalată și pe smartphone-urile care folosesc sistemul de operare Android, Symbian și, în curând, Bada.

iQuest are peste 320 de angajați şi   oferă soluţii şi servicii pentru companii din Germania, Marea Britanie, România, Elveţia, Franţa şi Suedia. Compania deţine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca şi Braşov, sediul central la Frankfurt am Main şi birouri de consultanţă la Bucureşti, Budapesta, Paris şi Göteborg.